Home Lifestyle MUST SEE: de eerste Afrikaanse Netflixserie ‘Queen Sono’ pronkt met adembenemende filmlocaties

MUST SEE: de eerste Afrikaanse Netflixserie ‘Queen Sono’ pronkt met adembenemende filmlocaties

En met een kick-ass spionne in de hoofdrol.

© Netflix

De eerste Afrikaanse Netflixserie is eindelijk een feit. ‘Queen Sono’ ging vorige week in première en wist meteen heel wat harten te veroveren, en dat niet alleen met de spannende verhaallijn, maar ook met het prachtige decor. Denk: romantische zonsondergangen, helderblauw water en woeste feloranje zandduinen.

De serie bestaat voorlopig uit één seizoen van zes afleveringen en volgt de Zuid-Afrikaanse spionne Queen Sono, gespeeld door ‘Quantico’-actrice Pearl Thusi. Ze wil het leven van de Afrikaanse burgers veiliger maken door de meest gevaarlijke criminele organisaties uit te schakelen en probeert tegelijkertijd te achterhalen wie er achter de dood van haar moeder zit. ‘Queen Sono’ werd geschreven door de Afrikaanse regisseur Kagiso Lediga en is zo de allereerste Netflixserie van Afrikaanse bodem.

Van Johannesburg naar Harare

En dat mocht volgens de producers goed benadrukt worden. In de serie worden verschillende Afrikaanse talen gesproken, waaronder Swahili en Zulu, en de scènes werden op de meest wondermooie Afrikaanse locaties gefilmd. Zo hopen de makers van ‘Queen Sono’ zoveel mogelijk van het continent te laten zien.

De serie speelt zich vooral af in Johannesburg en de verschillende townships van de Zuid-Afrikaanse grootstad, zoals Roodepoort, Sandton en Soweto. Wie van plan is om een op ‘Queen Sono’ geïnspireerde reis op de planning te zetten, kan dus het best starten in Johannesburg en daarna (met het vliegtuig) doorreizen naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, Nairobi de hoofdstad van Kenia en Lagos, want ook daar gaat de spionne aan het werk.

Benieuwd naar welke prachtige locaties de heldhaftige Queen Sono nog bezoekt? Het volledige eerste seizoen van de reeks kan je nu streamen op Netflix. Wij geven je alvast een klein voorproefje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer series:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.