Home Lifestyle 7 dingen die je nog niet wist over het mannelijke orgasme

7 dingen die je nog niet wist over het mannelijke orgasme

Weet jij waar zijn G-spot zit?

Het begint als een kleine prikkeling, bouwt zich – soms langzaam, dan weer heel snel – op en eindigt in een golf van genot die je overspoelt. Jep, het plezier van een orgasme is groot. Maar omdat we – uiteraard – alleen weten hoe het voelt om als vrouw klaar te komen, verklappen we je graag zeven weetjes over het mannelijk orgasme.

1. Zijn G-spot

Weet je niet goed waar manlief nu het meest gevoelig is aan zijn penis? We vertellen je zijn meest prikkelbare plekjes down under.

  • Het frenulum, dat net onder het ‘paddestoelvormig’ uiteinde (zijn eikel) ligt, is een klein, dun peesje dat de eikel verbindt met de voorhuid.
  • Het perineum, het zachte plekje tussen zijn ballen en zijn anus.
  • Zijn prostaat, die je manueel kan prikkelen. Hoe je dat doet? Door het perineum te masseren of (voor de durvers onder ons) door met een vinger in zijn anus te gaan en zijn prostaat te stimuleren. Die zit op zo’n 5 centimeter en is een klier zo groot als een walnoot.

2. Kort en krachtig

Een 10 minuten durend orgasme? Won’t happen bij een man. Het orgasme van onze wederhelften duurt amper 5 tot 22 seconden.

3. Fake it til you make it

Jep, ook mannen faken orgasmes. Naar schatting heeft zo’n 30 procent van de mannen al eens gedaan alsof.

4. Beetje vertraging

Wie dacht dat mannen hun ‘kwakje’ altijd lossen als ze klaarkomen, heeft het mis. Soms ejaculeren ze helemaal niet of gebeurt dat pas enkele seconden na hun orgasme.

5. Doe-het-zelver

2 minuten of minder. Dat is de tijd waarin 75 procent van de mannen klaarkomt als ze masturberen. Dat stelden seksonderzoekers Masters en Johnson vast. Bovendien ontdekten ze dat het voor mannen zo goed als onmogelijk is om niet klaar te komen als ze worden gestimuleerd.

6. Meerdere orgasmes

Meerdere keren na elkaar klaarkomen? Voor een vrouw niet zo moeilijk, voor een man daarentegen, een grote uitdaging. Bij amper 15 tot 20 procent van de mannen lukt het dan ook, al moeten we er wel aan toevoegen dat ze dan niet altijd ejaculeren. Met wat tantra-oefeningen of bepaalde technieken zouden mannen zich er in kunnen trainen.

7. Klaargekomen of niet?

We brengen ze in de war, onze mannen. Uit onderzoek van de Indiana University bleek dat 64 procent van de vrouwen die meededen aan het onderzoek was klaargekomen tijdens hun laatste vrijpartij. Wanneer de onderzoekers vroegen aan de mannen of hun vrouw een orgasme had gehad bij die laatste vrijpartij, dan was 85 procent overtuigd van wel. Oeps.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.