Home Lifestyle 7 tekenen dat je dringend nood hebt aan vakantie

7 tekenen dat je dringend nood hebt aan vakantie

2. De kleinste dingen werken op je zenuwen. Je collega die (te luid) een peer eet, de auto voor je die te traag rijdt, de kinderen die buiten in je straat spelen of de vaatwasser die allerlei vreemde geluiden maakt.

©mohamed ajufaan & chelsea gates via unsplash

De zomervakantie is halfweg, maar jij zit nog steeds vast op je bureau achter je computerscherm terwijl het lijkt alsof de hele wereld momenteel op een tropisch eiland geniet van zon, zee en strand. Voel je meer dan ooit de nood om je out of office in te stellen, dan herken je ongetwijfeld deze 7 signalen.

1. Motivatie onder nul

Je kan je nog moeilijk motiveren voor iets en alles lijkt plots zo saai. Het enige wat je wil, zijn je voetjes in het zand en de zon op je snoet. Punt.

2. Irritaties à volonté

De kleinste dingen werken op je zenuwen. Je collega die (te luid) een peer eet, de auto voor je die te traag rijdt, de barista die je bestelling niet goed hoort, de kinderen die buiten in je straat spelen of de vaatwasser die allerlei vreemde geluiden maakt.

3. Je voelt je depri

Je hebt geen zin meer in iets en alles steekt gewoon tegen. Het blokje rondwandelen op werk, een nieuwe fruitsap proeven terwijl je boodschappen doet in de supermarkt of het vijfde seizoen van een goede Netflixserie. Het kan je eigenlijk allemaal niets meer schelen.

4. Je zit continu op je gsm

Je scrolde al door werkelijk alle last-minutevakanties van alle reisagentschappen. Er is geen enkele aanbieding die je nog niet zag voorbijkomen. Je gsm staat dan ook vol met screenshots van de beste deals en de mooiste bestemmingen.

5. Je voelt je futloos

Je voelt je fysiek enorm moe en het lijkt alsof je benen de laatste dagen en weken plots 100 kg – elk! – wegen. ‘s Morgens blijf je (nog) langer snoozen en je loopt rond met hoofdpijn omdat je brein de laatste tijd té veel info moet verwerken.

6. Je bent rapper afgeleid

Je kan je moeilijk focussen of je aandacht vestigen op iets. Je zit voortdurend te dagdromen, ongetwijfeld over prachtige stranden, frisse cocktails, lekkere hapjes of een combinatie van dit alles. Je bent ook bij het minste dat gebeurt onmiddellijk afgeleid.

7. Je maakt foutjes

Je begaat door alle voorgaande puntjes meer en meer stomme flaters op je werk. Het toppunt was toen je een koffie ging halen, maar je per ongeluk je tas onder de machine vergat te plaatsen. Gevolg: de vloer én je schoenen hingen vol met het plakkerige goedje. Vakantie. NU!

Inspiratie voor prachtige vakantiebestemmingen: