Home Lifestyle Body Over deze 11 tattoo-ideeën slaap je toch best nog een nachtje

Over deze 11 tattoo-ideeën slaap je toch best nog een nachtje

4. Blijf weg van Chinese tekens en dergelijke als je niemand kent die je met zekerheid kan zeggen dat het woord op je rug wel degelijk staat voor liefde in plaats van noedelsoep.

tattoos
© #SHOWUS BY DOVE / GETTY IMAGES & viktor juric via unsplash

We zijn gek op tattoos, in alle kleuren en formaten! We mogen natuurlijk niet vergeten dat dit kunstwerkje voor eeuwig op ons lichaam blijft staan en daarom is het een goed idee om niet impulsief naar de tattooshop te rennen. Over deze 11 ideetjes denk je zéker best twee keer na.

1. Clichés

Als je een bepaalde tekening echt al honderden keren zag voorbijkomen op je Instagramfeed of Pinterest, en als zelfs je tante en buurmeisje hetzelfde exemplaar ergens vereeuwigd hebben, dan is het misschien geen slecht idee om voor een origineler idee te kiezen?

2. Verwijzing naar je partner

Je ziet je partner supergraag en jullie zijn natuurlijk van plan om voor eeuwig en altijd samen te blijven. Toch is het niet zo’n goed idee om zijn/haar naam, initialen of zelfs afbeelding op je lijf te zetten. Je weet nooit wat er kan gebeuren en dan word je (én je nieuwe partner) voor de rest van je leven herinnerd aan je ex.

3. Fan girl momenten

Het kan zijn dat je alle liedjes van Niels Destadsbader of Harry Styles kan meekwelen, maar dat wil niet zeggen dat je hun hoofd of naam elk moment van de dag op je onderarm moet zien pronken. Hou het liever bij een poster. Smaken veranderen trouwens met de jaren of artiesten slaan een andere weg in, en dan is het mogelijk dat je adoratie tot een einde komt.

4. Vreemde talen

De meest grappige tattooflaters zijn sowieso symbolen of quotes in een andere taal waar een spelfout instaat. Blijf dus weg van Chinese tekens en dergelijke als je niemand kent die je met zekerheid kan zeggen dat het woord op je rug wel degelijk staat voor liefde in plaats van noedelsoep.

5. Iets voor te lachen

We kennen allemaal de verhalen van een vriend of kennis die op vakantie ladderzat een tattooshop binnenwandelde en een heel beschamende tekening of zin liet zetten. Dat is grappig de avond zelf, en misschien de dag erna omdat je nog niet helemaal nuchter bent. Maar als je een paar jaar later naar je kont kijkt en er staat: ‘please enter‘, dan is de lol er waarschijnlijk af.

6. Op heel opvallende plaatsen

Wees voorzichtig met heel opvallende tattoos in je gezicht, nek of zelfs op je vingers. Je kan ze nooit verstoppen en helaas leven we nog altijd in een maatschappij waar niet elke werkgever of schoonouder heel enthousiast wordt van een mooie tekening.

7. Choquerende tekeningen

Je kan fan zijn van horrorfilms of Halloween, maar een bebloed lijk op je onderarm laten zetten is niet het allerbeste idee. Niet iedereen deelt je passie, dat hoeft ook niet, maar dergelijke gruwelijke tattoos kunnen wel choquerend overkomen.

8. Te fijne exemplaren

Heel fijne lijntjes vervagen enorm snel, wat zonde is van je geld én pijn. Het valt ook veel meer op als de inkt hierbij een beetje uitloopt, wat natuurlijk zonde is voor het eindresultaat.

9. Haatdragende boodschappen

Oké, je kan misschien wel fan zijn van een bepaalde voetbalclub waardoor je rivaliserende ploegen verwenst. Toch is het een slechte zet om dergelijke haatdragende boodschappen te vereeuwigen met inkt.

10. Permanente make-up

Een lijntje onder je ogen of vollere lippen en wenkbrauwen zijn nu heel trendy, maar wie weet lopen we binnen tien jaar opnieuw allemaal rond met fijne lippen en dunne wenkbrauwen. Volg dus niet klakkeloos de beautytrends en wees blij met je fabuleuze zelf.

11. Rode inkt

Een accent of een klein onderdeel van een tattoo in rode inkt is prachtig, maar wees voorzichtig als je een groot stuk in deze kleur wil. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat heel wat mensen allergische reacties krijgen op rode inkt, denk maar aan jeuk, schilfering of roodheid.

PS wil je toch voor een van deze elf ideeën gaan, doen! Het is je eigen lichaam en je moet vooral doen waar je zelf zin in hebt en waar je gelukkig van wordt.

Overtuigd en inspiratie nodig?