Home Lifestyle Food 10 signalen dat je absoluut géén keukenprinses bent

10 signalen dat je absoluut géén keukenprinses bent

2. Bij de frituur kennen ze je al bij naam en bij de chinees hoef je zelfs je bestelling niet meer te zeggen: 'Het gebruikelijke voor mevrouw?'

© giphy

Je hebt veel talenten, maar koken is daar helaas geen van. Iedereen die een regelrechte ramp is in de keuken zal zich ongetwijfeld herkennen in de volgende 10 zaken.

1. De microgolfoven is heilig

Jouw definitie van koken, is opwarmen in de microgolfoven. Het eerste waar je op een verpakking naar kijkt, is hoelang het in de oven moet. Gerechten die niet in de microgolfoven mogen, krijgen dan ook geen plaatsje in je winkelkar. Duh!

2. Afhaal is je redding

Je kent het telefoonnummer van alle afhaalrestaurants in je buurt uit je hoofd. Je bent er dan ook vaste klant. Bij de frituur kennen ze je al bij naam en bij de chinees hoef je zelfs je bestelling niet meer te zeggen: ‘Het gebruikelijke voor mevrouw?’

3. Nul komma nul kennis

Je weet nog niet eens hoe je een ei bakt, hard of zacht kookt, en je slaagt er zelfs in om simpele soep te doen overkoken. Vraag zeker niet wat er in bechamelsaus zit en welke kruiden je het best gebruikt bij een curryschotel.

4. Burn baby burn

Je kookplaten zien er nog gloednieuw uit, want je hebt ze nauwelijks gebruikt. Je koopt zelfs speciale kookpotten omdat je denkt dat je een inductievuur hebt, terwijl het eigenlijk op gas werkt. True story, helaas… Iemand kookpotten nodig?

5. Restjes koningin

Je bent een master in vreemde maaltijden samenstellen. Een paar tv-worstjes met een overschotje lasagne van gisteren, daar een laagje vissalade over die nog in de ijskast stond, en dat alles tussen een boterham afgewerkt met de half opgegeten appel van deze middag. Yummm!

6. Plan B

Je vrienden voorzien altijd een plan B als het jouw beurt is om een etentje te organiseren. Ze hebben meestal al gegeten uit schrik dat je alles laat aanbranden of ze hebben zelf iets mee zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan. That’s what friends are for.

7. Schouderklopje

Soms, heel soms, doe je toch eens een – hopeloze – poging om iets meer te doen in de keuken dan het aantal minuten instellen op de microgolfoven. Als je in je opzet slaagt en het resultaat je niet zal vergiftigen of instant naar de pot doet lopen, ben je natuurlijk apetrots op jezelf. You go girl!

8. Geen geduld

Je hebt geen tijd – lees geen zin – om urenlang in kookpotten te staan roeren. Al dat werk om het perfecte gerechtje klaar te maken, dat vervolgens in twee minuten wordt verorberd? No way Jose. Hoe minder lang je staat te koken, hoe meer tijd er overblijft om daadwerkelijk te eten. Trouwens, je wordt al ongeduldig als het water voor de pasta nog maar 2 minuten opstaat.

9. Blikken

Bij jou thuis staat er geen ijskast vol vers eten zoals fruit, groenten of een stukje vlees. Je hebt wel een kast die uitpuilt van de conservenblikken, genoeg om bij een lockdown na een zombie apocalypse nog tien jaar verder te kunnen.

10. Pakjes for president

Je blijft bij hoog en bij laag beweren dat de lasagne van de Aldi lekkerder is dan the real deal en dat er niks mis is met een voorverpakte cake. Zelfgemaakt? Zelf gaan halen ja!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.