Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 stiekeme middeltjes om je voeten frisser te doen ruiken

5 stiekeme middeltjes om je voeten frisser te doen ruiken

Nee hoor, je bent niet alleen

Je komt thuis na een romantische date, doet je schoenen uit en ploft samen in de zetel om gezellig naar een film te kijken. En daar is het dan. Een onfris geurtje baant zich een weg van je voeten naar je neusholten. En wellicht ook naar die van je date. Herken je deze situatie? Dan ben je lang niet de enige.

Gelukkig bestaan er tal van middeltjes om je voeten frisser te laten ruiken. En daar hoeft je lief helemaal niets van te weten (tenzij ie er zelf ook baat bij heeft, natuurlijk).

1. Deo voor je voeten

Een antitranspirant zou volgens experten even goed werken voor je voeten als voor je oksels. Voortaan dus ’s morgens ook gewoon snel even sprayen – een roller lijkt ons iets minder handig – op elke voet voor je schoenen aantrekt. Let er wel op dat de deodorant die je gebruikt transpireren tegengaat en niet enkel geurtjes maskeert.

2. Een beetje bijpoederen

T For Toes – € 8,95 – Lush.

Je voeten poederen kan helpen om vocht en geurtjes te voorkomen. Het T For Toes-poeder van Lush is een deodoriserend poeder dat verschillende ingrediënten bevat die een antibacteriële en absorberende werking hebben. Breng het poeder aan op je voeten als je uit de douche of uit bad komt en je voeten blijven langer droog én fris.

3. Scrub ze schoon

Net zoals je dat met de rest van je lichaam doet, verwijder je de dode huidcellen op je voeten door regelmatig te scrubben. Zo zijn ze helemaal schoon en voelen ze bovendien zijdezacht aan. Tip: gebruik een scrub met een verkoelend effect en gun je voeten een ultiem moment van ontspanning.

The Ritual Of Dao Foot Scrub – € 11,50 – Rituals.

4. Muntje?

The Body Shop heeft een hele lijn verzorgingsproducten voor je voeten, op basis van pepermuntolie. De Cooling Foot Rescue is een intensieve voetcrème die heerlijk fris ruikt en een verkoelend effect heeft op vermoeide voeten. Ben je bang voor een gênante situatie omdat je ergens onverwacht je schoenen moet uitdoen? Stop dan de Cooling Foot Spray in je handtas, snel even sprayen en je voeten ruiken meteen weer lekker fris.

Peppermint Cooling Foot Lotion – € 13 – The Body Shop.

5. Sokken voor panda’s

Neen, geen sokken met een panda erop. Wel sokken gemaakt van bamboe-viscose. Kleding op basis van bamboe is niet alleen milieuvriendelijk, het zou ook beter ventileren dan katoen. Het zorgt voor een snellere afvoer van transpiratievocht, je sokken blijven dus langer droog en geurtjes steken minder snel de kop op. Bovendien zou textiel op basis van bamboe beter isoleren, waardoor het langer fris blijft. Benieuwd of het werkt? Op deze webshop vind je kleding op basis van bamboe.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.