Home FASHION & BEAUTY Zo blijft je bikini langer mooi

Zo blijft je bikini langer mooi

Corbis
Toegegeven dat we elk jaar twee (lees: vijf) nieuwe bikini’s kopen, maar we willen toch dat deze beauties lang meegaan. Met deze tips blijft je bikini langer mooi. Hoera!

1.       Verboden: trekken aan je bikini

Bikini’s bestaan (thank God) voor een groot deel uit stretch. Wat je dus zeker niet mag doen als je bikini nat is? Dat is je exemplaar uitwringen. Zo verliest je bikini zijn vorm en eens de schade is aangericht: there’s no way back.

2.      Kies de juiste stof

Zelfs wanneer je nog aan het zoeken bent naar het perfecte exemplaar zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Let tijdens het shoppen op de stof waar je bikini uit gemaakt is. Een bikini die grotendeels gemaakt is uit lycra zal langer mooi blijven.

3.      Uitspoelen is de boodschap

Zelfs wanneer je op vakantie bent, neem je best even de tijd om je bikini uit te spoelen. Laat je exemplaar vervolgens goed drogen voor je hem weer aantrekt.

4.      Voorzichtig tijdens het wassen

Gebruik zeker geen te hard wasmiddel. Beter nog is om je bikini helemaal niet in de wasmachine te gooien. Was hem dus met de hand en gooi hem achteraf ook niet in de droogkast. Laat je exemplaar drogen op een droge, maar donkere plaats. Het zonlicht zal de kleur van je bikini sneller doen vervagen.

5.      Zonnecrème op je bikini

Heeft je zonnecrème toch vlekken achtergelaten op je bikini? Probeer hem dan zo snel mogelijk volgens het wasvoorschrift te wassen. Krijg je ze er echt niet uit? Probeer dan een beetje waspoeder gemengd met water te laten inwerken op de vlekken. Dit laat je zo lang mogelijk weken en spoel het vervolgens goed uit.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.