Home FASHION & BEAUTY Winterblues? Met deze 4 modetips ben je er vast zo vanaf.

Winterblues? Met deze 4 modetips ben je er vast zo vanaf.

Tijd voor wat retail therapy

Flair
Januari is niet de vrolijkste maand: slecht weer, rekeningen, lage temperaturen, mislukte voornemens… allemaal dingen die tot een winterdipje kunnen leiden. Fashion to the rescue.  Met de juiste jas of maxi-jurk kom je er zo weer bovenop.

Maak het bont

Geen betere opkikker tijdens de kille wintermaanden dan een warme jas in een fel kleurtje. Ga voor een oversized mantel – ook ideaal om je in te verstoppen – of een zacht nepbontje, het vestimentaire equivalent van een dikke knuffel.

Ga voor maxi

Je aankleden kan in de winter ernstige gevolgen hebben. Zeker als blijkt dat je favoriete jeans niet meer past en je geen panty's vindt voor onder die wollen minirok. Voorkom een depressie door te kiezen voor een maxi-jurk met lange mouwen: een warme no-brainer waarbij je enkel nog dikke sokken, enkellaarsjes en een jas hoeft te denken. 

Leid de aandacht af

Een bar hair day als gevolg van de regen, sneeuw en mutsen, of een algeheel ongezonde uitstraling bij gebrek aan zonlicht? Dan kan je de aandacht van collega's , vrienden en kennissen – "Je ziet er wat ziekjes uit." Nee echt?? – missen als kiespijn. Met een opvallende armband of nieuw paar schoenen als bliksemafleider kijkt niemand nog naar je vale teint.

Doe eens lekker duur

Tenslotte: niets helpt zo goed tegen de winterblues als een potje retail therapy. En dan bedoelen we designer retail therapy. We weten dat je de feestdagen nauwelijks overleefd hebt en de huur moet betalen, maar het zijn solden en je verdìent die droomhandtas!

Meer tips om je te wapenen tegen de winterblues lees je hier en hier.