Home FASHION & BEAUTY Werken bij Abercrombie & Fitch? Hoofddoek af!

Werken bij Abercrombie & Fitch? Hoofddoek af!

Nieuw discriminatieproces voor bekend merk

Bij Abercrombie & Fitch zijn ze het bont aan het maken: ze willen bewijzen dat een werkneemster met een hoofddoek de verkoopcijfers laat dalen. Een paar weken geleden haalden ze al het wereldnieuws omdat ze geen kleren voor vrouwen met een maatje meer wilden verkopen.

De vrouw werkte een paar maanden in een winkel van Hollister (een onderdeel van Abercrombie & Fitch) toen ze plots te horen kreeg dat haar hoofddoek niet paste bij de 'Look policy' van het bedrijf. We weten allemaal wat dat wil zeggen: mooi, slank, gespierd, en nu dus ook… westers.

Na haar ontslag begon de vrouw een rechtszaak. In de rechtbank probeert Abercrombie & Fitch zich nu te verdedigen door te zeggen dat haar hoofddoek slecht is voor de verkoopcijfers. Mensen zouden dus minder snel een trui of broek van het merk kopen… Maar toen de rechter vroeg of daar bewijzen van zijn, bleef het stil. Het argument slaat natuurlijk nergens op, en de rechter kon er dan ook niet mee lachen (maar goed ook!).

In 2009 moest Abercrombie & Fitch al een boete betalen omdat ze weigerden iemand met een hoofddoek aan te nemen. Het lijkt alsof ze het nooit zullen leren!

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten bij de comments onderaan.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.