Home FASHION & BEAUTY Beauty TUTORIAL: 5 verschillende manieren om beach waves te creëren

TUTORIAL: 5 verschillende manieren om beach waves te creëren

Met de krultang, stijltang of zelfs zonder hitte!

beach waves
© Getty

Geen haarstijl die zo populair is als de beach wave. Het is een heel veelzijdig kapsel dat praktisch iedereen staat. Wil je de look zelf een keertje proberen? Dan heb je geluk, want wij hebben vijf verschillende manieren om zulke nonchalante golven in je haar te leggen op een rij gezet.

1. Voor lazy girls

Beach waves zonder dat er iets van hitte aan te pas komt? Het kan! Was je haar en wacht vervolgens tot het 90% droog is. Hier kan je eventueel wel een haardroger voor gebruiken. Ga nu ondersteboven hangen en neem al je haar samen in een hoge paardenstaart bovenaan je hoofd. Verdeel alles nu in drie gelijke delen en maak een normale vlecht. Belangrijk is dat deze niet te strak zit, want anders is het effect minder volumineus. Vlecht ook niet helemaal tot op het einde en laat de laatste paar centimeter van je haar voor wat het is. Anders is de kans op pluizige lokken groter en dat willen we natuurlijk niet. Maak alles nu vast met een elastiekje en kruip onder de lakens. De volgende ochtend wil je de vlecht zachtjes losmaken en er voorzichtig even met je vingers doorkammen.

2. Voor beginners

Ben jij absoluut niet handig als het op haar aankomt? Dat is deze methode wellicht iets voor jou. Het enige wat je voor deze tutorial nodig hebt, is een krultang die een klemmetje heeft. Om te beginnen, verdeel je je haar in vier gelijke delen. Nadien ga je lok per lok krullen. Zet de krultang ongeveer in het midden van je haar, draai hem één keer rond en trek hem vervolgens voorzichtig naar beneden.

3. Op de klassieke manier

De klassieke manier om beach waves te maken, is met een krultang. Ideaal is om voor een exemplaar met een iets dikkere staaf te kiezen. Zo krijg je echt een golf in je haar in plaats van een strakke krul. Vervolgens ga je lok per lok krullen en let erop dat je telkens van richting (naar en weg van je gezicht) wisselt. Ook belangrijk is dat je het uiteinde van je haar niet krult. Zo krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect.

4. Met een stijltang

Als je geen krultang hebt, kan je ook met een stijltang beach waves creëren. De techniek op zich is helemaal niet zo moeilijk, maar het kan wel eventjes duren voor je de handeling onder de knie hebt. Een goede tip hier is om de beweging eerst een paar keer te oefenen terwijl het apparaat nog uitstaat. Zo loop je niet het risico om je lokken te verbranden. Eens je het doorhebt, zet je de stijltang aan en steek je er een pluk haar tussen. Vervolgens draai je de tang 180 graden en trek je hem voorzichtig naar beneden.

5. Zonder hitte

Wil jij je haar niet te hard beschadigen? Probeer dan zeker eens deze techniek. Het enige wat je nodig hebt is een katoenen haarband. Doe de haarband aan en verdeel je haar vervolgens in twee delen. Vervolgens ga je elk deel twisten en rond de haarband wikkelen. Easy peasy!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.