Home FASHION & BEAUTY De paardenstaart is terug (en zo style je hem dit seizoen)

De paardenstaart is terug (en zo style je hem dit seizoen)

Speels en makkelijk? Wij zijn alvast fan!

hoge paardenstaart hailey bieber
© Getty

Draag jij je haar graag in een staart? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want een hoge paardenstaart is komend seizoen weer helemaal on trend. En wij leggen je vandaag alvast uit hoe je hem moet stylen om helemaal mee te zijn. Aan de slag!

Als je de komende weken een paardenstaart maakt, is er één regel die je in je achterhoofd moet houden namelijk hoe hoger, hoe beter. Een hoge paardenstaart is natuurlijk niks nieuws, maar de haarstijl is vorig jaar stilletjes weer aan zijn opmars begonnen. Zo werd niemand minder dan Hailey Bieber ermee gespot op het MET Gala van 2019. De laatste jaren waren vooral extreem lange en kaarsrechte paardenstaarten in, maar haar haarstyliste Jen Atkin had voor het evenement duidelijk een andere look in gedachten.

Trend: de hoge paardenstaart

De haarstyliste van onder meer de Kardashians en Chrissy Teigen liet zich voor het kapsel van Hailey Bieber inspireren door een Barbiepop van de jaren 60. Zo koos ze eerder voor een retroversie tot op schouderlengte waarbij de uiteindes van haar lokken naar buiten wipten. Ideaal voor een lekker speels resultaat!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Na Hailey Bieber warden ook nog Bella Hadid en Kylie Jenner met een gelijkaardige look gespot. Zo voegde de haarstyliste van Bella bijvoorbeeld nog een bles naar de zijkant toe. En dan hebben we natuurlijk ook nog Ariana Grande. Zij zweert al jaren bij dit makkelijke én speelse kapsel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je de trend graag zelf een keertje proberen, maar kan jouw hoge paardenstaart nog wel wat tips gebruiken? We’ve got you covered. Voor je een staartje maakt, zorg je er best voor dat je haar kaarsrecht is. Vervolgens neem je al je haar met je handen samen en maak je een hoge paardenstaart. Gebruik een kam om ervoor te zorgen dat alles mooi netjes ligt.

Wanneer dit het geval is, kan je de staart bevestigen met een elastiekje. Tip: neem een pluk haar van je staart en wikkel deze rond je paardenstaart voor een elegant en stijlvol effect. Om de look af te werken, ga je het uiteinde van je staart nog naar buiten föhnen. Hier gebruik je best een ronde borstel voor. Last but not least gebruik je nog een beetje glansspray voor wat extra effect en je look is af. Zo makkelijk is het!

Lees ook: