Home FASHION & BEAUTY Fashion TREND: fashionista’s vallen als een blok voor broeken met een split

TREND: fashionista’s vallen als een blok voor broeken met een split

Weten ze jou ook te verleiden?

© Getty

Als het op onze garderobe aankomt, doen we maar wat graag inspiratie op bij modemeisjes die de meest jaloersmakende outfits posten op Instagram. Zo haalden we dit seizoen al een jas uit lakleer in huis en kunnen we haast niet meer zonder die chunky boots. Het trendstuk dat nu bovenaan onze wishlist prijkt? Dat is een broek met een opvallende split vooraan.

Het is Victoria Beckham die desplit front trousers’ afgelopen zomer introduceerde. De 45-jarige modeontwerpster lanceerde toen een vrij strakke, gouden broek mét opvallend print waarbij onderaan de broekspijp een kleine opening werd gelaten in de vorm van een ‘V’. En zoals wel vaker het geval is met microtrends duurde het dan ook tot het volgende seizoen tot de trend ook door budgetvriendelijke ketens werd opgepikt. In de herfst- en wintercollecties spotten we nu massaal split trousers en ook op Instagram duikt de broek meermaals op.

Fashionista’s zoals de Nederlandse Claire Rose Cliteur en de Deense Josefine hebben de trend bijvoorbeeld al helemaal omarmd. Zij kiezen beiden voor een tijdloos zwart exemplaar. Claire combineert de broek met een zwart blazer, een rolkraag, een tas in zebraprint en klassieke loafers die dankzij de split trousers zo ook nog eens extra in de spotlight worden geplaatst. Josefine gaat ook voor een all-black outfit, maar kiest voor een gewaagder stofje: nepleer.

Ben jij fan van de broek? Dan heb je geluk, want speciaal voor jou selecteerden wij zes van onze favoriete exemplaren op het wereldwijde web.

1 / 6
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend

€ 20,99 – PrettyLittleThing via Asos

Shop de trend
Shop de trend

€ 35,99 – Mango via De Bijenkorf

Shop de trend
Shop de trend

€ 97,96 – Scotch & Soda via De Bijenkorf

Shop de trend
Shop de trend

€ 33,99 – Asos

Shop de trend
Shop de trend

€ 76,99 – & Other Stories via Asos

Shop de trend
Shop de trend

€ 55,95 – NA-KD

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.