Home FASHION & BEAUTY Beauty Tips om in bad gaan nóg zaliger te maken

Tips om in bad gaan nóg zaliger te maken

Wij komen onze badkamer de eerstvolgende uren niet meer uit!

Aaaah, niks zo heerlijk als een warm badje nemen na een lange werkdag. De stress van je afspoelen en volledig tot rust komen in het water tot je vel evenveel rimpels telt als je buurvrouw van achtennegentig. Wij hebben een aantal tips om die me-time nog leuker te maken. Lay down & relax.

Gebruik een oude boekenplank als tafeltje

Het is handig als je iets hebt om je boek, een magazine, een stukje chocolade én vooral je glas wijn op te zetten. Je hoeft daar zeker geen duur bijzettafeltje voor te kopen. Een oude houten boekenplank does the job!

Vorm een spons om tot zeepbakje

Het is heel vervelend als je stuk zeep constant van de badrand op de grond valt of als je zeep binnen de kortste keren in je zeepbakje drijft. Snij een stukje uit een grote, funky spons en leg daar je stuk zeep in.

Maak van een fotoframe een boekenhouder

Tot je favoriete boek geplastificeerd wordt, moet je een oplossing vinden om in bad te lezen zonder ook je lectuur te dopen. Een goedkope en handige oplossing is een fotosteun als boekendrager gebruiken. Nu kan je gerust blijven liggen, heb je geen spierpijn in je armen door dat boek constant omhoog te houden en blijven je pagina’s droog.

Creëer je eigen badzout

Je wil natuurlijk dat je badwater heerlijk ruikt en daar kan je helemaal zelf voor zorgen zonder nog vlug naar Lush te lopen. Het enige wat je nodig hebt zijn epsomzout of magnesiumsulfaat, essentiële olie en gedroogde bloemen. Dit alles in een glazen bokaal bewaren et voilà.

Voeg wat fruit toe aan je badwater

Snij citrusvruchten zoals een citroen, limoen en sinaasappel in fijne schijfjes en laat die ronddrijven in je water. Je kan er ook wat muntblaadjes aan toevoegen. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het ruikt ook heerlijk.

Geef je wijnrek een herbestemming als handdoekhouder

Een hip wijnrek in coole metallic kleuren staat heel mooi in je badkamer en het is handig om je handdoekjes in op te bergen. Niemand heeft gezegd dat je de wijnflessen eruit moet doen. Win-winsituatie!

Giet je shampoo over in mooie flesjes

Leeg je shampoo-, douchegel, conditioner- en bodylotionflessen uit de supermarkt in hippe stenen exemplaren. Je hebt meteen het gevoel dat je in een wellness zit.

Maak lekkere bruisballen

Meng twee delen zuiveringszout of natriumbicarbonaat, één deel citroenzuur, één deel maïszetmeel, een eetlepel ontsmettingsalcohol en enkele druppels essentiële olie in een beker. Even laten drogen en dan is het tijd om te decoreren. Voeg dikke gekleurde korrels badzout toe in het midden en werk de rand af met kleine korreltjes, smeer in met kokosnootolie en werk af met glitters.

Vul mooie alcoholflesjes met badschuim

Grote flessen badschuim zijn onhandig om te hanteren en ze staan vaak in de weg op je bad. Giet de inhoud van je plastic container over in een mooie glazen fles van gin of likeur.

Ontwerp originele zeepvormpjes

Laat bijenwas en kokosnootolie smelten in de microgolf en meng dat met shea boter. Giet dit in leuke vormpjes en tadaaaah: je zelfgemaakte zeepjes zijn een feit.

Bron: Cosmopolitan Foto’s: Ruben Chamorro en Katie Buckleitner

Lees ook: