Home Lifestyle Body 10 tips om een jurkje met open rug te dragen als je...

10 tips om een jurkje met open rug te dragen als je grote borsten hebt

open rug
Shutterstock

Grote borsten zijn zowel een zegen als een vloek. Soms ben je er – net als je lief – ontzettend gelukkig mee, maar als het op kleding aankomt, heb je ze toch al een paar keer vervloekt. Zeker als je een jurkje met open rug wil dragen, is het soms even zoeken, maar deze 10 handige tips zijn daarom het proberen waard.

Kleding kopen als je grote borsten hebt, is niet altijd even makkelijk. Als je een beha wil die echt goed zit, moet je vaak naar een lingeriewinkel, sommige bikini’s zijn een no-go voor jou en jurkjes met een open rug loop je standaard voorbij in de winkel. Nu zijn er enkele handige trucjes waardoor jij die laatste trend toch kan dragen, en die zetten wij met veel plezier op een rij.

Eerst en vooral: draag gewoon wat jij wil en waar jij je comfortabel bij voelt zonder je iets aan te trekken van wat andere mensen denken. Voel jij je op je gemak zonder beha? Ga er dan vooral voor, maar wie wel een duwtje in de rug kan gebruiken, geven we graag deze tips.

1. Een beetje beha tonen kan echt geen kwaad

Het is echt geen wereldramp als je een stukje van je beha onder je jurkje ziet. Integendeel, het kan er zelfs sexy uitzien. Als liever wat extra steun hebt en je je niet comfortabel voelt zonder beha, draag je er toch gewoon eentje?

2. Kies voor een ingenaaide cup

Een klassieker is om zelf een cup in je jurkje te naaien. Zo ondersteun je je borsten en geef je ze meteen ook een mooie vorm. Een oplossing die niet alleen redelijk goedkoop, maar ook nog eens makkelijk is.

3. Doe zoals Kim Kardashian

Kim Kardashian wordt vaak in jurkjes met een open rug gespot, en zoals we al vaak gezien hebben, is de realityster gezegend met grote borsten. Kim gebruikt namelijk tape en plakt die van haar schouders tot onder haar borsten. Zo blijft alles mooi op z’n plek zitten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Tip: bescherm je tepels voor je met de tape aan de slag gaat, anders zal je die niet pijnloos kunnen verwijderen.

4. Stem je beha op je jurkje af

Heb je een speciale beha of heb je een exemplaar met een leuk accent? Laat die dan gerust zien en maak ’m tot een onderdeel van je outfit.

5. Afplakken is de boodschap

Het grootste probleem van zonder beha op stap gaan? Je tepels. Zeker als het koud is, zie je ze al snel door je jurkje heen en voel je je vaak niet op je gemak. Gelukkig bestaan er speciale plakkers die je op je tepels kan plaatsen en die je borsten ook meteen een lift geven. Handig!

6. Koop een halterjurkje

Als je een halterjurkje met open rug koopt, is het makkelijk om zonder beha op stap te gaan. Door het jurkje in je nek te knopen krijgen je borsten een lift en de nodige steun. Zo kan je optimaal genieten van je jurk.

7. Ga op zoek naar een beha met een doorzichtige band

Mits een beetje speurwerk kan je een beha kiezen die achteraan een doorzichtige band heeft. Zo creëer je een optische illusie. Van op afstand merk je er al zeker niets van.

8. Probeer eens een jurkje met ingebouwde cups

Dit advies is gelijkaardig aan tip 2. Sommige jurkjes met open rug hebben een ingebouwde cup die je borsten ondersteunt. Je kan ook altijd de bovenkant een beetje laten innemen. Als de boel daar iets strakker zit, is er zeker geen ontsnappingsgevaar.

9. Schaf een plakbeha aan

Veel vrouwen met grote borsten staan sceptisch tegenover een plakbeha, maar die is wel de moeite waard om eens te proberen. Investeer in een degelijk exemplaar en zorg ervoor dat je hem op de juiste manier aanbrengt.

10. Koop een beha met verstelbare bandjes

Bij een klassieke beha zie je steeds je behabandjes als je voor een jurkje met open rug kiest, maar er bestaan verschillende modellen waarbij je de bandjes op andere manieren kan knopen. Zo kan je die extra laag op je rug of rond je nek aanbrengen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.