https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY TANTOURING het geheim achter make-uploze selfies

TANTOURING het geheim achter make-uploze selfies

Met deze beauty-hack zie je er flawless uit!

IG:KimKardashian
De laatste trend in beautyland: tantouring. En nee, dat is niet zomaar een variant van contouring. Met deze beauty-hack zie je er net natuurlijker uit. De ‘I woke up like this’-foto’s van celebs zien er dankzij tantouring altijd fabulous uit. Wij willen ook wel zo’n flawless net- uit-bed hoofd!

Bij tantouring wordt het gezicht geshaped door alleen gebruik te maken van zelfbruiner. Geen bronzer, concealer of foundation! Het enige wat je nodig hebt, is een paar verschillende tinten zelfbruiner. Daarmee creëer je dimensie in je gezicht, net zoals bij contouring. Toch is er een verschil tussen de twee: tantouring zorgt voor een semipermanente contour en blijft zitten tot de zelfbruiner vervaagt. Wij helpen je even op weg met deze speciale maar doeltreffende techniek.

1: Reinig je gezicht

Voor een egaal resultaat is het belangrijk om je gezicht en hals te reinigen zodat alle dode huidcellen weg zijn.

2: Droog je gezicht en breng dagcrème aan

Na het reinigen van de huid is het belangrijk dat de huid goed droog is. Want zelfbruiner trekt niet in een natte huid in. Als je huid te droog is, kan je altijd wat dagcrème aanbrengen. Smeer die niet te rijkelijk omdat het zo ook moeilijker wordt om de zelfbruiner egaal op je huid te verspreiden.

3: Welke gebieden wil je benadrukken met zelfbruiner?

Welke gebieden op je gelaat wil je in de kijker zetten? Die ga je benadrukken met zelfbruiner. Meestal wordt er schaduw aangebracht langs de haarlijn bij je voorhoofd, langs je slapen, onder je jukbeenderen en kaaklijn. Wil je je neusbrug versmallen? Dan kan je ook aan de zijkanten van je neus wat zelfbruiner aanbrengen.

4: Tantouren maar!

Gebruik een platte (foundation)borstel om de zelfbruiner aan te brengen. Je kiest het best voor een zelfbruiner voor het gezicht, voor het meest natuurlijke resultaat. Vervolgens doe je een klein beetje zelfbruiner op je make-upborstel en benadruk je de zones waar je een schaduw wil krijgen.

Hou er wel rekening mee dat de zelfbruiner misschien maar drie dagen blijft zitten omdat je tussendoor steeds je gezicht blijft reinigen.

Lees ook:

MUST HAVE: 10 onmisbare wenkbrauwkits.

OMG: Rihanna komt met eigen beautylijn.

Graag zacht!