Home FASHION & BEAUTY Beauty Deze beautyproducten en tips vonden onze redactrices onmisbaar tijdens hun zwangerschap

Deze beautyproducten en tips vonden onze redactrices onmisbaar tijdens hun zwangerschap

Van de meest onzichtbare zonnecrème tot de beste olie om de kans op striemen te verkleinen.

zwanger skincare

Op de Flairredactie is er momenteel sprake van een kleine babyboom. Daarom delen onze redactrices maar al te graag welke skincaretips voor hen hulpvol zijn of waren tijdens de zwangerschap.

1 / 4
Chef reportage Elisabeth (37) is enkele maanden geleden bevallen van dochter Athena
Redactrice Laura (31) is 31 weken zwanger
Redactrice Nele (37) is 24 weken zwanger
Beautyredactrice Charlotte (29) is 29 weken zwanger
Chef reportage Elisabeth (37) is enkele maanden geleden bevallen van dochter Athena
Chef reportage Elisabeth (37) is enkele maanden geleden bevallen van dochter Athena

Skin ID: ‘Ik heb geen moeilijke huid, maar heb wel geregeld behoefte aan een peeling om te voorkomen dat mijn huid dof wordt.’

Tijdens de zwangerschap: ‘Ik merkte meteen aan mijn huid dat ik zwanger was. De pregnancy glow was héél aanwezig. Ik stond iedere dag op met een stralend velletje en een natuurlijke glow en dat is gedurende mijn twee zwangerschappen zo gebleven. Ik had geen peelings meer nodig dus mijn skincareroutine werd heel minimalistisch en natuurlijk.’

Preggo must-haves:

Kalmerende Vloeibare Dagcrème om te hydrateren en de natuurlijke glow van mijn huid te behouden – € 28,95 – Dr. Hauschka, Drhaushka.be.

Universal Oil op basis van olijfolie om zowel je gelaat als lichaam en haar te verzorgen – € 9,99 – N.A.E., Di.

Deze zwangerschapsolie was tijdens mijn beide zwangerschappen mijn favoriet tegen striae – € 16,99 – Weleda, Weleda.be.

Redactrice Laura (31) is 31 weken zwanger
Redactrice Laura (31) is 31 weken zwanger

Skin ID: ‘Mijn huid is gevoelig met neiging tot roodheid en een vette T-zone.’

Tijdens de zwangerschap: ‘Sinds het tweede trimester is mijn huid opvallend veel droger dan normaal. Ik drink liters water en hydrateer mijn huid goed, maar ze blijft droog. Mijn huid reageert doorgaans niet goed op te rijke crèmes, dus ik hou het bij een hydraterend serum of een dagverzorging op gelbasis.’

Preggo must-haves:

Vinoperfect Radiance Serum is een iconisch product om pigmentvlekken te voorkomen – € 49,50 – Caudalie.

Youth Dose Eye Treatment om er ondanks de slechte nachtrust (lees: vier keer opstaan om te gaan plassen) toch wakker uit te zien – € 39,50 – Kiehl’s.

Huile Prodigieuse is een voedende lichaamsolie die je ook tegen striae kan gebruiken – € 29,99 – Nuxe, bij de apotheek.

Redactrice Nele (37) is 24 weken zwanger
Redactrice Nele (37) is 24 weken zwanger

Skin ID: ‘Ik heb een heel makkelijke huid. Tot voor kort smeerde ik niets anders dan de blauwe pot van Nivea.’

Tijdens de zwangerschap: ‘Mijn huid voelt niet anders dan anders. Ik heb zelfs geen puistjes ondanks al die hormonale schommelingen tijdens een eerste en een tweede zwangerschap. Ik hou mijn verzorgingsroutine daarom vrij eenvoudig. Nu ik in het tweede trimester zit, wacht ik wel vol spanning op die befaamde pregnancy glow.’

Preggo must-haves:

Sinds kort gebruik ik de producten van Nomige. Ze zijn prijzig, maar wel speciaal voor mij gemaakt op basis van mijn DNA-profiel – € 150 voor een testpakket – Nomige, Nomige.com.

Fusion Water is een dagelijkse zonnebescherming met een heel lichte textuur, onmisbaar om een zwangerschapsmasker te voorkomen – € 25,85 – ISDIN, bij de apotheek.

Om mijn buik en borsten in te smeren gebruik ik liefst een natuurlijke olie zoals deze Lärkstaden Almond Body Oil – € 17 – & Other Stories.

Beautyredactrice Charlotte (29) is 29 weken zwanger
Beautyredactrice Charlotte (29) is 29 weken zwanger

Skin ID: ‘Ik heb heel fijne poriën en zelden puistjes, maar mijn huid is wel erg droog en gevoelig.’

Tijdens de zwangerschap: ‘Zodra ik zwanger was, kreeg ik last van puistjes op mijn kin en kaaklijn en ik heb ook kleine bultjes op mijn decolleté en rug. Mijn huid is in het algemeen veel vetter, zowel in mijn gezicht als op mijn lichaam. Los van de puistjes ziet mijn gezicht er dus wel heel gezond en glowy uit.’

Preggo must haves:

Hydrating Jelly met Booster Concentraat voor Oneffenheden is momenteel mijn redder in nood tegen puistjes* – € 53 – Clinique.

* Dit product bevat een hogere concentratie salicylzuur dan wordt aangeraden tijdens de zwangerschap. De basis bevat 1 % en de booster 2 %, maar ik gebruik hem alleen heel lokaal op probleemzones en wanneer het echt nodig is.

Antirougeurs Unifying Care om roodheid en oneffenheden op een natuurlijke manier te neutraliseren en mijn huid te kalmeren – € 22,90 – Avène, bij de apotheek.

Mamaderm Crème Tegen Striemen smeer ik ‘s avonds voor het slapengaan, hij houdt mijn buik 24 uur lang gehydrateerd – € 29,90 – Louis Widmer, bij de apotheek.

Lees ook: