Home FASHION & BEAUTY Fashion Waait jouw sjaal ook voortdurend weg? Dan is ‘de dickey’ jouw redder...

Waait jouw sjaal ook voortdurend weg? Dan is ‘de dickey’ jouw redder in nood

Een nieuwkomer in accessoireland die het ontdekken waard is!

© Getty

Hoewel de collecties voor de lente en de zomer stilaan onthuld worden, duikt er op de valreep nog een winters accessoires op dat iedereen hebben wil. Enter: ‘de dickey’, een cool alternatief voor jouw klassieke wollen sjaal.

‘s Ochtends uit je heerlijk warme bed rollen om vervolgens op die stalen ros te kruipen, is absoluut geen lachertje. We pakken ons dan ook in met een paar wollen handschoenen, een muts én een ultralange sjaal. Helaas durft die laatste weleens voor problemen te zorgen. Lees: bij de minste windvlaag vliegt je sjaal in je gezicht of in het ergste geval zelfs van je nek. Toch is er een accessoire dat dat vestimentaire probleem in no time van de baan kan schuiven. Fashionista’s zijn de laatste tijd namelijk volledig in de ban van ‘de dickey’: een gezellig breisel mét rolkraagje, maar dan zonder mouwen of zelfs zijkanten.

Hoewel het accessoire al geruime tijd vlotjes over de toonbank ging bij het New Yorkse label Tibi, spot je de dickey nu ook bij heel wat budgetvriendelijke ketens. Onder meer Cos en Zara pikten de populariteit van het ding vliegensvlug op. Al mag dat geen verrassing zijn, want het is dan ook de perfecte manier om deze winter stijlvol laagjes te dragen. Voor een ultrachic resultaat gooi je hem over een blouse met pofmouwen in combinatie met een nonchalante jeans en boots.

Getty

Het hele jaar door je beste vriend

Dickeys zijn trouwens niet alleen weggelegd voor op koude winterdagen. Zodra het zonnetje schijnt en de temperaturen weer de hoogte in klimmen, gooi je de blouse eronder aan de kant en draag je het breisel simpelweg boven je beha. Ja, niets meer dan dat. Wij verkiezen alvast ‘de dickey’ in een pastelkleurtje zoals die van blogster Xenia Adonts, maar je kan ook net zo goed voor wat neon kiezen zoals die van Sofie Valkiers. Wist je trouwens dat ‘de dickey’ oorspronkelijk in de garderobe van manlief hing? Zo hoef je geen excuses te zoeken voor de aankoop van dit hebbeding, want je deelt hem gewoon. 😉

Getty
1 / 3
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend
Shop de trend

€ 15,95 – Zara

Shop de trend
Shop de trend

€ 35 – & Other Stories

Shop de trend
Shop de trend

€ 29,95 – Zara

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.