Home FASHION & BEAUTY SHOCKING: deze foto’s tonen wat de zon écht met je huid doet

SHOCKING: deze foto’s tonen wat de zon écht met je huid doet

Smeren is de boodschap!

Cara Philips
De zomer komt eraan, dus iedereen wil graag een tintje. Allemaal goed en wel, maar de meesten onder ons smeren zich niet of niet genoeg in. Vaak wordt gedacht dat wat zonnebrand het minste van onze zorgen is, maar een nieuwe fotoreeks toont nu schade veroorzaakt door de zon die niet met het blote oog te zien is.

yas

© Cara Philips

Cara Philips, een Amerikaanse fotografe uit Brooklyn bracht recent een behoorlijk schokkende reeks foto’s uit. De reeks Ultraviolet Beauties toont wat de zon precies doet met onze huid. Natuurlijk weet iedereen dat je met een rood hoofd kan thuiskomen na een tropische dag, maar eens de zonnebrand verdwenen is, denken we er eigenlijk niet meer over na. Cara’s foto’s, die lijken op medische platen onder ultraviolet licht, tonen de schade op onze huid die vaak onzichtbaar is voor het blote oog. Dat soort foto’s toont gedetailleerd elke pigmentatievlek en sproet.

okay

© Cara Philips

De fotografe gebruikte echter geen uv-licht voor deze fotoreeks. Ze slaagde erin een gelijkaardig resultaat te verkrijgen met wat cameragefoefel. De resultaten laten je met een mond vol tanden achter, ook al vermeldt Philips uitdrukkelijk het volgende op haar website: 'Er is geen enkele garantie dat deze “onzichtbare schade” ooit echt zal verschijnen op de huid.' Toch gaan wij ons dubbel en dik insmeren, want je kan beter voorkomen dan genezen. De zon kan namelijk schade aanrichten die pas op veel latere leeftijd zichtbaar wordt.

okay

© Cara Philips

Lees ook:

Heb jij een Netflix-gezicht? Ontdek het hier!

VIDEO: 5 tips voor beschadigde haarpuntjes

SUMMER MUST HAVE: de rieten zomerhoed

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.