Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit zijn de prints die je dit jaar in de gaten wil...

Dit zijn de prints die je dit jaar in de gaten wil houden

Als het maar vrolijk is!

Sfeerbeeld © Getty

Ruitjes, strepen, luipaard… Een stuk in een leuke print weet elke outfit meteen boeiender en vooral vrolijker te maken. Elk seizoen kijken we dan ook reikhalzend uit naar de prints die zullen zegevieren. Hoewel er dit jaar geen grote nieuwkomers zijn, is de toon wel overduidelijk: als het maar vrolijk is!

Levendige bloemen

Zomer of winter: je garderobe is niet compleet zonder een flinke dosis bloemenprints. Dit jaar mogen die er trouwens erg brutaal uitzien. Die zeemzoete madeliefjes die vorig jaar zo trending waren laten ontwerpers dan ook helemaal achter zich. In plaats daarvan brengen ze uitgesproken – haast bombastische – bloemenmotieven in zonnige tinten, opvallende tulpenjurken en galajurken in een mix van tinten die zo fel zijn dat je bijna een zonnebril nodig hebt.

Een subtiele toets tie-dye

Laat ons eerlijk zijn, we zijn nog nooit zo in de ban geweest van doe-het-zelfmode sinds de coronapandemie ons leven overnam. Haast iedereen ging afgelopen jaar wel aan de slag met oude T-shirts, textielverf en rekkertjes om de meest kunstzinnige tie-dye-stukken te maken. Die trend blijft in 2021 trouwens aanhouden, want ook ontwerpers toonden op de catwalk kaftans, maxi-jurken en huispakken met batikprint en dat in alle kleuren van de regenboog. Toch is het de subtiele variant die dit seizoen het meest onze aandacht weet te trekken. Geen gekke contrastkleuren zoals grasgroen en knalroze, wel zachte tinten die mooi in elkaar overvloeien.

Prachtige landschappen

Een veld vol zonnebloemen, een rustig meer met dobberende eendjes… Of het nu uit noodzaak was of niet: we hebben de natuur afgelopen jaar écht wel weten te appreciëren, en dat geldt ook voor de ontwerpers achter grote modehuizen. Pastorale natuurtaferelen duiken momenteel massaal op truien en cardigans op. Budgetketen Zara heeft bijvoorbeeld al een leuke trui in de nieuwe collectie zitten. Y.T.G. komt dan weer met knitwear, maar voorziet ook hemdjes met prachtige landschappen.

Kleurrijke lappendekens

In denimland was het al een trend, maar nu mixen ontwerpers zowat alle stoffen uit de stock om er vervolgens nieuwe creaties mee te maken. Het lappendeken lijkt op het eerste gezicht misschien wat moeilijk te stylen, maar met enkele eenvoudige trucjes ben je er zo mee weg. Focus bijvoorbeeld op patchworkstukken met kleuren die al in je kast aanwezig zijn of kies er één statementstuk uit en hou de rest van je look eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan een patchworkjasje dat je dan combineert met een jurk.

Lees ook: