Home FASHION & BEAUTY Beauty Wist je dat je een oogpotlood ook voor deze 5 dingen kan...

Wist je dat je een oogpotlood ook voor deze 5 dingen kan gebruiken?

Shop onze favoriete oogpotloden die niet uitlopen.

Je gebruikt het oogpotlood in je make-uptasje waarschijnlijk dagelijks, maar we durven te wedden dat het niet op een van de volgende manieren is. Ontdek hoe je het maximum uit die tool haalt en shop onze favoriete oogpotloden die – beloofd! – niet uitlopen.

Eerste hulp bij cat eyes

Ben je niet zo’n held in het aanbrengen van een strak lijntje eyeliner? Breng dan dicht bij de wimperrand een lijntje aan met een zwart oogpotlood – het hoeft niet al te nauwkeurig te zijn – en ga er nadien over met een vloeibare of gel-eyeliner. Met een eerste lijntje als leidraad zijn je slaagkansen voor een flawless cat eye toch al een tikkeltje hoger.

Voor vollere wimpers

Oké, je krijgt er niet écht een vollere rij wimpers door, maar het geeft je ogen toch dat extra accent. Gebruik een zwart oogpotlood om het bovenste waterlijntje en de ruimte tussen je wimpers in te kleuren. Zo ziet je wimperaanzet er voller uit.

Als crème-oogschaduw

Een gekleurd glitteroogpotlood kan je eigenlijk op dezelfde manier gebruiken als een oogschaduwstick; je brengt het gewoon als accent aan op je bewegend ooglid. Het voordeel: je hoeft niet nauwkeurig te werken, want na het aanbrengen kan je het verder uitblenden met je vingertop.

Subtiele smokey eye

Breng met een donker oogpotlood een lijntje aan tegen de bovenste wimperrand. Teken vanaf 1/3 van je ooglid tot net voorbij je buitenste ooghoek en zet meer druk naargelang je verdergaat. Vervaag de lijn nadien met een ‘smudge brush‘ (sommige oogpotloden hebben zelfs een smudgepunt aan het uiteinde) of met je vingertop voor een minder afgelijnd effect. Wil je een draagbare look voor elke dag? Dan kies je het best voor een bruin oogpotlood.

Voor een open blik

Heb je je al afgevraagd waarom de tinten wit en lichtroze soms in het kleurengamma van een oogpotlood zitten? Wel, een potlood in een neutrale tint die lichter is dan je huid, kan je gebruiken om je ogen groter te doen lijken. Je brengt het product aan op de onderste waterlijn van je ogen. Op het eerste zicht zal niemand zien dat je je oogpotlood hebt gebruikt, en toch lijken je ogen groter. Hallo, frisse blik!

Onze favoriete oogpotloden (die niet uitlopen)

1 / 6
24/7 Glide-On Eye Pencil
Quickliner For Eyes
Infallible Eyeliner
Stay-In-Place Eye Pencil
Master Drama Oogpotlood
Larger Than Life Eyeliner
24/7 Glide-On Eye Pencil
24/7 Glide-On Eye Pencil

€ 20,90 – Urban Decay, Ici Paris XL.

Quickliner For Eyes
Quickliner For Eyes

€ 22,50 – Clinique.

Infallible Eyeliner
Infallible Eyeliner

€ 10,99 – L’Oréal, Di en Kruidvat.

Stay-In-Place Eye Pencil
Stay-In-Place Eye Pencil

€ 21,50 – Estée Lauder.

Master Drama Oogpotlood
Master Drama Oogpotlood

€ 8,39 – Maybelline, Di en Kruidvat.

Larger Than Life Eyeliner
Larger Than Life Eyeliner

€ 27,95 – NARS, Sephora.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.