Home FASHION & BEAUTY Beauty 7 tips om je nagellak sneller te laten drogen

7 tips om je nagellak sneller te laten drogen

Een halfuur wachten tot je nagellak eindelijk helemaal droog is? Ain't nobody got time for that.

Het is niet makkelijk een vrouw te zijn. Maar in de lijst van female frustrations – van een ladder in die nieuwe panty tot lippenstift op je tanden – is er één ergernis die ver boven de rest uitsteekt: de tergend traag drogende nagellak. Zo doe je er iets aan.

1. Stop je nagels in ijswater of hou ze onder koud water

Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je ‘m verpesten door de sterkte van de stroom. Even aan de lucht laten drogen en de kraan niet te hard zetten, is de boodschap.

2.  Stop je handen even in de vriezer

Hetzelfde principe als het ijswater, maar nog iets sneller. En uiteraard ook iets onaangenamer. Een oplossing voor wanneer de nood heel hoog is, dus.

3. Gebruik een sneldrogende topcoat

Yup, er bestaan topcoats die er niet alleen voor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft, maar die hem ook sneller laten drogen. Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee  minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel na één schamel minuutje helemaal droog. Klinkt hemels.

Essie Good to Go – bol.com – € 12,99

4. Spuit bakspray (op plantaardige basis!) op je nagels

Pas op: opteer voor bakspray op basis van natuurlijke oliën, niet op basis van boter! Spray het op je nagels en je zal zien dat ze sneller drogen. Een uitleg kunnen we je er niet voor geven, maar geloof ons maar gewoon.

5. Gebruik je haardroger of airco

Waarom zelf doen wat een elektrisch apparaat sneller kan? Zet je haardroger of airconditioning op de koudste stand en laat de techniek het blaaswerk voor jou doen. Easy peasy.

6. Investeer in een nageldroger

Wil je het semi-professioneel aanpakken, dan ga je voor gellak en een nageldroger. Je hebt drogers in alle prijsklassen, maar dit betaalbare exemplaar ziet er nog eens leuk uit ook. Is het te vroeg om een kerstlijstje op te stellen?

Lamp Diamond PRO – bol.com – € 39

7. Gebruik geen oude, stroperige nagellak

Nagellak die al een tijdje open is, wordt dik en stroperig. Dat komt het drogen allesbehalve ten goede. Heb je weinig tijd, neem dan een van je nieuwere potjes en leg geen te dikke lagen.

Meer beautytips:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.