Home FASHION & BEAUTY Beauty 6 tips die van levensbelang zijn als je fijn haar hebt

6 tips die van levensbelang zijn als je fijn haar hebt

Gedaan met haar dat plat op je hoofd ligt en krullen die na een kwartier weer verdwenen zijn.

© Tamara Bellis via Unsplash

Ligt jouw haar plat op je hoofd en droom je van meer volume? Dan zit de kans erin dat je alles al geprobeerd hebt van tonnen haarspray tot je krullen vastspelden om ze zo te laten afkoelen. Alleen om een kwartier later te merken dat je haar weer net zo kaarsrecht is als voordien. Net daarom gingen wij op zoek voor de beste tips voor dames met fijn en dun haar. Succes!

1. De schaar erin

Een eerste tip (die je misschien niet graag gaat horen) is dat je een stuk van je haar moet knippen. Als je fijn en lang haar hebt, ligt het namelijk al snel plat op je hoofd. Net omdat het zo lang is, krijg je er ook minder snel volume in. Als je je haar bijvoorbeeld gaat krullen, zullen deze ook sneller uitzakken omdat de zwaartekracht je lokken naar beneden trekt.

2. Droogshampoo for the win

Fijn haar heeft soms gewoon een beetje hulp nodig en laat een droogshampoo daar nu net ideaal voor zijn. Als je dun haar hebt, kies je best voor een exemplaar dat je coupe wat meer textuur geeft.

3. Haarmousse > haarspray

Ben je net een halfuur met de krultang in de weer geweest? Dan wil je je haar niet gaan overladen met haarspray. Je krijgt er niet het gewenste resultaat van en door een overload aan product voelt het vaak ook redelijk krokant aan. Wat je beter wel kan doen, is op nat haar een volumemousse aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je haar een krul veel beter gaat vasthouden. Als je echt wil, kan je achteraf nog een spray gebruiken, maar kies dan voor een lichtere variant en gebruik echt maar een klein beetje.

4. Gebruik de juiste tool voor jouw haartype

Wie fijn haar heeft en graag losse krullen of waves wil, schaft best een iets kleinere krultang aan. Het aanvankelijke resultaat ziet er wellicht iets strakker uit, maar wanneer je lokken uitzakken (wat ze sowieso doen), heb je wel de gewenste look. Deze optie is veel beter dan voor een tang met een iets dikkere staaf te kiezen, want eens je haar een beetje uitgezakt is, zie je er vaak niks meer van. Zonde, toch?

5. Voorbereiding is alles

Ga je voor een vlecht of een opsteekkapsel, maar ziet het resultaat er maar pover uit? Probeer dan eens om iets van een texture spray te gebruiken. Een dergelijke spray geeft fijn haar de lift en volume die je nodig hebt. Ook al draag je je lokken niet los, kan het nog steeds helpen om je haar te krullen. Het ziet er voller uit dan wanneer je er niets mee doet waardoor je paardenstaart of dot er al snel een stuk dikker uitziet dan anders. Ook je vlecht ziet er meteen een stuk beter uit en omdat je haar gekruld is, blijft het ook beter op zijn plaats zitten omdat het al iets meer de juiste vorm heeft.

6. Blijf weg van olie

Je haar beschermen is ontzettend belangrijk, maar wanneer je dun haar hebt, blijf je beter weg van een olie. Gebruik het al zeker niet op je hoofdhuid, want anders ziet het er toch maar vet uit. Ook als je puntjes er droog uitzien door het stylen met een hittetool kies je beter voor een lichte wax om de uiteindes van je haar wat te voeden.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.