Home FASHION & BEAUTY Fashion 5 microtrends die je garderobe nieuw leven inblazen

5 microtrends die je garderobe nieuw leven inblazen

Buy now or cry later...

microtrends lente zomer 2021
Sfeerbeeld © Getty

Heb jij het budget niet om je hele garderobe volgens de laatste trends te updaten? Geen paniek, want enkele kleine details in je look kunnen net zo goed voor een oogverblindende outfit zorgen. Nog geen idee welke microtrend jij voor de lente of zomer in huis wil slaan? Wij lijsten ze maar wat graag voor je op.

1. Cool (en soms een tikje brutaal)

Done are the days of slogan tees. Een statement maak je voortaan met een zogenaamde message cap. Ja, petjes zijn al langer een ding, maar dit seizoen komt het trendy accessoires dus met een veelzeggende boodschap – meestal in het Engels en met een vleugje sarcasme. Ideaal voor zij die er ‘s ochtends niet veel woorden aan willen vuilmaken. Of pas aanspreekbaar zijn na een paar tassen koffie…

2. Denim boven

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar aan het begin van elk seizoen kijken wij extra uit naar de denimtrends. Met jeans kan je namelijk alle kanten uit, het past voor elke gelegenheid en het geeft je outfit meteen wat karakter. Bovenaan ons lijstje dit seizoen staat de jeans in een kleurrijk printje. Romantische bloemetjes, gingham of iets psychedelisch… De opties zijn werkelijk eindeloos.

3. Voor de eeuwige optimisten

Niet alleen je kleerkast krijgt dit seizoen een flinke kleurinjectie. Ook in brillenland zien we alle kleuren van de regenboog opduiken, en dan hebben we het niet over het montuur. Wel de brilglazen – die vaak grote vormen aannemen – worden in een vrolijk jasje gestopt. Feloranje glazen met een pikzwart montuur nemen de bovenhand, maar ook zuurstokroze of helderblauw kan prima.

4. Een kitscherig detail

Van Bella Hadid tot Dua Lipa: de grootste (en invloedrijkste) sterren werden al gespot met een reeks grote, kleurrijke plastic ringen om de wijs-, middel- en ringvinger. De ene bezet met edelstenen, de andere lekker doorzichtig… Er is niets subtiel aan deze sieradentrend en juist dat verklaart het succes op TikTok. De ringen maken namelijk iedere outfit helemaal af.

5. Lekker zomers

Een van de grootste microtrends voor de lente en de zomer is de tube top, ofte de bandeautop. Net zoals veel andere trends van de laatste tijd, komt de tube top uit de jaren 90 en begin 2000 en krijgt het niemendalletje mede dankzij Dior een heuse revival. De top staat zowel mooi met een oversized blazer en jeans als met een zomers shortje. Onze favoriete stylingoptie? Een cardigan in dezelfde kleur als de top voor een prachtig ton-sur-ton-momentje.

Lees ook: