Home FASHION & BEAUTY Liv Tyler verklapt geheim voor mooie huid

Liv Tyler verklapt geheim voor mooie huid

Er zijn van die vrouwen op wie we allemaal een beetje jaloers zijn. Liv Tyler is er zo eentje. Maar omdat sharing gelijkstaat aan caring, geeft ze ons haar ultieme beautytip mee: een DIY detoxifiërend bad. Come again?

Liv beweert dat baden in epsomzout (of magnesiumsulfaat of bitterzout) haar huid zuivert en er een flinke glow aan geeft. En dat zou wel eens kunnen kloppen, want het minerale water hydrateert en zuivert. De mentale effecten zijn ook niet mis, want zo’n bad werkt ook prima tegen stress. Bovendien is het belangrijk om je lichaam een pauze te gunnen en te ontdoen van de slechte invloed van pollutie, ongezond voedsel en alcohol.

Zout in bad

Hoe prepareer je nu zo'n bad? Belangrijk is dat je de juiste ingediënten gebruikt. Je kan kiezen tussen epsomzout en Dode Zeezout, maar wij hebben een voorkeur voor de laatste optie. Dode Zeezout kan je in biowinkels of via deze webshop scoren. Dit zout werkt heel zuiverend en bestrijdt aandoeningen als artritis, reuma, fibromyalgie en psoriasis.

Ook nodig:

* zuiveringszout: ook gekend als baking soda of natriumbicarbonaat, dit shop je in elke supermarkt

* een paar druppels essentiële olie 

* verse gember om de heilzame effecten te versterken. Kijk wel goed na of je producten vrij zijn van parabenen en sulfaten.

Maak je badkuip eerst schoon met een natuurlijk schoonmaakproduct – geen bleekmiddel! Je wil geen vuil of residu op je huid, laat staan dat het je lichaam binnendringt. Vul het bad met warm water en voeg er een bekertje Dode Zeezout aan toe, samen met een bekertje zuiveringszout, een paar druppels essentiële olie (lavendel kalmeert je huid én je hoofd, neroli werkt goed tegen depressie…) en een beetje gedroogde gember.

Kruip in het water en blijf minstens 20 minuten liggen. Het is belangrijk om geen zeep of ander detergent te gebruiken terwijl de detox aan de gang is. Stap daarna uit bad, laat je huid aan de lucht drogen en smeer je nog wat vochtige huid vervolgens in met biologische amandelolie. Daarna kan je het hydraterende effect van het bad nog wat versterken door je lichaam in te smeren met sheaboter. Voor het beste resultaat ga je een of twee keer per maand aan de slag met zo’n detoxifiërend bad. Wij weten wat we dit weekend gaan doen…

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.