Home FASHION & BEAUTY Krijg jij ook altijd gaatjes onderaan in je T-shirts?

Krijg jij ook altijd gaatjes onderaan in je T-shirts?

Corbis
‘Dat komt door je broeksriem’. Impossible, want je draagt er geen. En toch verschijnen er na een tijdje gaatjes onderaan in je T-shirt. Een first world problem, maar wel mega vervelend.

Telkens ik een nieuw T-shirt koop, verschijnen er na enkele wasbeurten kleine gaatjes onderaan. Ik draag noch een ceintuur noch punkerige spikes op mijn broeken en toch gebeurt het elke keer opnieuw. Slijtage kan het niet zijn en ik weet zeker dat er geen knaagdieren in m’n badkamer zitten. Wat is het dan wel?

Hoe onstaan ze?

Niemand weet het eigenlijk. Zelfs aan de universiteit van Gent zitten ze met de handen in het haar. Professor Lieva Van Langenhove van de vakgroep textiel: “Als je minuscule deeltjes ijzer en bleekmiddel aanbrengt op katoen, krijg je dit soort schade”. Maar we stoppen helemaal geen bleekmiddel en ijzer in onze wasmachine, toch? Regenwater bevat wel ijzer, maar ik gebruik thuis leidingwater en heb ook zo’n gaatjes. Daar ligt het antwoord dus niet. “Ook naar de herkomst van het bleekmiddel blijft het zoeken, want fabrikanten gebruiken dat enkel nog voor waspoeder voor witte was”, aldus Van Langenhove.

Hoe dan ook, het blijft gissen. En wij moeten gewoon in een sneltempo nieuwe T-shirts blijven kopen. Al vinden we dat niet zo héél erg.

Bron: Het Laatste Nieuws