Home FASHION & BEAUTY Beauty TREND ALERT: 7 van de leukste kapseltrends voor komende lente

TREND ALERT: 7 van de leukste kapseltrends voor komende lente

En er zitten heel wat toppers tussen!

kapseltrends
© Getty

Nu de feestdagen officieel achter de rug zijn, willen we maar een ding: doorspoelen naar betere en vooral warmere dagen. De lente kan er voor ons dus niet snel genoeg aankomen en daar denken ze in de modewereld net zo over. Zo konden we in oktober (!) tijdens New York Fashion Week al de kapseltrends voor het komende seizoen ontdekken en wij hebben er alvast de leukste uitgekozen. Zo heb je nog een beetje tijd om ze onder de knie te krijgen!

Minuscule vlechtjes vooraan je gezicht

Vlechten zijn ook in 2020 erg populair, maar dit keer gaat het niet om ingewikkelde creaties. Wat komend seizoen in is, zijn redelijk kleine en subtiele vlechtjes vooraan je gezicht. De meest draagbare manier is om je haar los te laten en vervolgens van je twee voorste lokken een vlechtje te maken. Werk af met een beetje textuurspray voor een moderne en nonchalante look.

Messy lokken in combinatie met enkele strakke accessoires

Haaraccessoires blijven het goed doen, maar die grote en opvallende haarbanden mogen eventjes weer de kast in. Wat wel mag, zijn enkele zijdezacht accessoires en dat mag je redelijk letterlijk nemen. Denk bijvoorbeeld maar aan een satijnen scrunchie. Om helemaal mee te zijn, combineer je je haaraccessoire met een iets nonchalantere coupe zoals bijvoorbeeld een rommelige knot.

View this post on Instagram

🎀 @sohniahmed 🧸 // #makeup #hair

A post shared by Brittany Sullivan (@brittsully) on

Haarjuwelen

Parels zagen we de laatste tijd al vaker voorbijkomen op vlak van accessoires, maar in de lente mag je zo ook gerust in je haar dragen. Het blijft trouwens niet alleen bij parels, want ook kristallen hebben hun weg gevonden naar onze coupe. Je kan kiezen voor een haarspeldje met een enkele parel op of je mag gerust ook voor een iets groter haaraccessoire gaan dat bezet is met kleine kristallen.

Grote haaraccessoires

De afgelopen maanden waren vooral iets kleinere haarspelden in op vlak van accessoires, maar deze maken nu plaats voor echte statement pieces. Iets minder geschikt voor overdag, maar voor de festivalzomer kan het zeker leuk zijn.

Zwierige paardenstaarten

Een heel makkelijke haarstijl die in is komend seizoen is de zwierige paardenstaart. Wat je wil doen, is je haar naar achteren kammen en vervolgens een iets strakker staartje maken. Om je paardenstaart iets meer beweging te geven, krul je de uiteindes met de hulp van je krultang. Die wil je nadien nog uitborstelen zodat je eerder een subtiele slag krijgt in plaats van een echte krul.

Rommelige dotjes

Ons favoriete kapsel – de messy bun – doet het nog altijd goed dit jaar. Het enige wat je moet doen, is je haar bij elkaar nemen en vervolgens niet al te veel nadenken. Rol je haar gewoon op in een rommelige dotje en bevestig het vervolgens met een elastiekje en wat schuifspeldjes. Ideaal voor alle lazy girls onder ons!

Strak naar achteren

De zogenaamde wet look was enkele jaren geleden al populair, maar nu zien we dit kapsel weer war vaker. Het leuke is dat je deze kapseltrend met elke haarlengte kan proberen. Je hoeft hier dus geen lang haar voor te hebben, want met een kort kopje lukt het ook prima. Hoe kan je deze look nu creëren? Neem een kleine hoeveelheid gel en breng dit aan over je lokken. Vervolgens wil je met een fijne kam het product gaan verspreiden over de rest van je coupe.


Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.