Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: 5 kapseltrends om in 2020 te proberen

INSPIRATIE: 5 kapseltrends om in 2020 te proberen

Het ziet ernaar uit dat 2020 het jaar van de korte kopjes wordt! ✂️

kapseltrends
© Getty Images

Wordt 2020 het jaar waarin jij de schaar in je lokken zet? Of ben je dat korte kopje beu en laat je je haren het komende jaar groeien? Welke look je ook kiest, met deze 6 kapseltrends zit je in 2020 zeker goed.

1 / 5
De ultrakorte pony
Lange lokken op één lengte
The Shag 2.0
De nieuwe pixie
De ultrakorte bob
De ultrakorte pony
De ultrakorte pony

De pony van 2020 is ultrakort en bevindt zich tussen baby bangs en curtain bangs, meer bepaald net boven de wenkbrauwen. Modern en toch tijdloos. Belangrijk om weten, is dat nat haar – en zeker krullend nat haar – ‘krimpt’ wanneer het droogt. Laat je pony dus nat knippen tot halverwege de ogen en trim vervolgens bij wanneer je haar droog is. Heb je golvend of krullend haar? Dan is de stijltang in 2020 jouw beste vriend.

Lange lokken op één lengte
Lange lokken op één lengte

Lang haar is nooit uit de mode geweest, maar doordat de bob en lob de afgelopen jaren aan populariteit won, zouden we bijna vergeten dat een lang kapsel net zo mooi is. Dat hebben ook Kim Kardashian, Jennifer Lopez en Awkwafina (zie afbeelding) begrepen. De drie sterren verkiezen één lengte boven laagjes én laten hun lokken sluik stylen in plaats van te opteren voor de beachy waves die jarenlang het straatbeeld regeerden. Deze combinatie zorgt ervoor dat een lang kapsel plots weer fris en hedendaags oogt.

The Shag 2.0
The Shag 2.0

The Shag maakte enkele seizoenen terug z’n comeback en is vandaag overal. Selena Gomez, Taylor Swift (zie afbeelding), Chloë Grace Moretz, … het lijstje van sterren met het seventieskapsel is eindeloos. In 2020 is de stoere coupe iets minder warrig en nonchalant en zullen we the shag meer gestileerd zien. De ontplofte net-uit-bed-look maakt plaats voor zachte laagjes en glossy afgewerkte haarpunten. Zowel met als zonder pony is the shag nog steeds hét kapsel voor de eeuwige twijfelaars die maar niet kunnen beslissen of ze nu lang of kort haar willen.

De nieuwe pixie
De nieuwe pixie

Net als de pony en de bob is de pixie in 2020 korter dan ooit. Het leuke aan dit funky kapsel? Je kan het helemaal stylen zoals jíj het wil. Warrig of net heel netjes, met mini waves of strak en sluik. Indien je de sprong waagt, raden we je aan meteen ook even te investeren in een doosje wax.

De ultrakorte bob
De ultrakorte bob

Aaaah, de bob. De ene is ‘m helemaal beu gezien, de ander krijgt er maar niet genoeg van. Wij zitten voorlopig nog in het tweede kamp. Vraag je kapper in 2020 voor een bob die eindigt net boven de kin. Indien je veel of dik haar hebt, is het aan te raden je lokken te laten uitdunnen. Anders eindig je met een bloempotkapsel à la Jeanne d’Arc en daar zit niemand op te wachten. Vooral belangrijk is de manier waarop je je nieuwe kapsel laat stylen. Opteer voor losse golven of sluike lokken. Een volumineuze brushing zal je makkelijk 10 jaar ouder maken. Ook in dit geval is de stijltang je beste vriend.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.