Home FASHION & BEAUTY Beauty KAPSELTIP: zo weet je waar je je haarscheiding moet maken

KAPSELTIP: zo weet je waar je je haarscheiding moet maken

Met tips van een haarstyliste!

© Getty

Heb je zin in een nieuw kapsel, maar heb je geen behoefte aan een drastische verandering? Dan kan het al helpen om eens naar je haarscheiding te kijken. Je kan namelijk op een heel makkelijke manier bepalen wat het meest flatterende is voor jouw gezichtsvorm. Tip: it’s all about the brows.

Door je haarscheiding te gaan veranderen, kan je makkelijk een totaal nieuwe look creëren zonder dat er een schaar aan te pas komt. Maar hoe weet je nu of je je scheiding links of rechts moet maken? Wij vroegen het aan haarstyliste Sanne De Lee. ‘Om te bepalen aan welke kant je scheiding komt, kijk je best even naar je wenkbrauwen. Vaak hebben we namelijk een wenkbrauw die net iets hoger staat of iets meer uitgesproken is dan de andere. We zijn dan ook geneigd om aan deze kant onze scheiding te maken om zo onze sterke kant te benadrukken.’ Alleen kan je volgens Sanne beter het tegenovergestelde doen. ‘Door je je haarscheiding aan de andere kant te maken, ga je net evenwicht creëren in je gezicht. Een tip die ik van mijn docent kreeg tijdens mijn opleiding.’

Links, rechts of in het midden?

Een zijscheiding is dus een veilige keuze die vrijwel iedereen mooi staat. Eens je een kant gekozen hebt, moet je vervolgens alleen nog gaan bepalen hoe diep je deze wilt. De makkelijkste manier om dit te ontdekken is door gewoon te experimenteren. Kijk goed wat flatterend is voor jouw gezichtsvorm en hoe het bepaalde delen van je gezicht kan benadrukken. Bovendien duurt het slechts enkele seconden en kan je altijd terug mocht je het eindresultaat toch niet mooi vinden.

Wanneer kies je nu voor een middenstreep? ‘Als je een eerder symmetrisch gezicht hebt, kan je voor een middenstreep opteren’, aldus Sanne. Wanneer je enkele onregelmatigheden hebt, ga je deze anders net benadrukken. Ook kan een middenstreep een langwerpig gezicht optisch gezien nog langer doen lijken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.