Home FASHION & BEAUTY Beauty 7 manieren om lang haar te verzorgen als je nog niet meteen...

7 manieren om lang haar te verzorgen als je nog niet meteen naar de kapper wil

So long, schaar!

Hoe langer je haar, hoe langer je een volgende kappersbeurt zou willen uitstellen. Die confrontatie met de schaar is onvermijdelijk en zal er uiteindelijk toch moeten komen. Maar er is ook goed nieuws! Er zijn een aantal manieren om dat kappersbezoek wat langer uit te stellen zonder dat de gezondheid van je haar daaronder moet lijden.

1. Was niet meer dan 3x per week

We kunnen het niet genoeg benadrukken, of je nu kort of lang haar hebt: hoe minder vaak je je haar wast, hoe beter. De natuurlijke oliën die onze hoofdhuid aanmaakt – en waar ons haar dus vet van wordt – onderhouden en voeden zowel de huid als het haar, met een gezondere coupe als resultaat. Je haar en hoofdhuid dagelijks strippen van die verzorgende oliën kan het droog en futloos maken. Wordt het toch te snel vet, dan kan je een extra dagje overbruggen met behulp van droogshampoo.

2. Less (shampoo) is more

Wees niet te kwistig met shampoo en breng hem enkel aan op de kruin. De wortels van je haar zijn het deel dat het snelst vet wordt en dus een reinigingsbeurt nodig heeft. De lengtes en puntjes houden doorgaans minder natuurlijke oliën vast en zullen dus minder snel vet worden. Bij het afspoelen neemt de shampoo die van je kruin naar beneden loopt de nodige vuilrestjes vanzelf mee.

3. Conditioner op de lengtes

Net zoals het vooral de wortels zijn die een reinigingsbeurt kunnen gebruiken, hebben de lengtes en puntjes eerder nood aan extra verzorging en hydratatie. Conditioner breng je daarom voornamelijk onderaan je lokken aan. Laat hem ook een paar minuutjes inwerken terwijl je de rest van je lichaam wast, je zal versteld staan van hoeveel zachter je haar hierdoor wordt.

4. Verzorgde puntjes = minder knippen

Als je zo weinig mogelijk van je haar wil laten knippen, dan hebben we één boodschap voor je: voorkom gespleten puntjes en verzorg ze zo goed mogelijk. Hoe gezonder je puntjes, hoe minder de kapper geneigd zal zijn om ze te kortwieken. Elsève bracht zelfs een verzorgende crème uit die de puntjes van je haar zo goed verzorgt dat de kappersschaar (voorlopig) overbodig wordt.

Dream Long No Haircut Cream – € 6,49 – Elsève, drogist en supermarkt.

5. Gezond van top tot teen

Je zou het misschien vergeten, maar er vanbuiten goed uitzien doe je ook van binnenuit. Een vitaminekuur om je haar een gezonde boost te geven kan nooit kwaad. Je haar krijgt meer weerstand en loopt minder kans op beschadiging. Zowel bij de drogist als bij de natuurwinkel kan je verschillende vitaminen vinden voor je haar, op basis van natuurlijke ingrediënten.

6. Juist borstelen

Ontwar eerst het onderste deel van je haar en werk zo naar boven toe. Als je van bovenaan naar beneden kamt, trek je aan de lengtes die in de knoop zitten, waardoor de puntjes sneller zullen breken. Breng ook een ontwarrend of op zijn minst beschermend product aan op de lengtes alvorens je begint te kammen.

7. Hoofd koel houden

Probeer stylingapparaten als een stijltang en een krultang te vermijden, en laat je haar zo veel mogelijk aan de lucht drogen. Gebruik je toch een haardroger, zet hem dan op een koelere stand om te voorkomen dat je haar droog wordt.

Lees ook: