Home FASHION & BEAUTY Je gezicht reinigen 2.0

Je gezicht reinigen 2.0

corbis
Een onmisbare -misschien zelfs de meest essentiële- stap in je beautyroutine: reinigen. En hoe grondiger dat gebeurt, hoe beter! Deze handige beautytools zorgen ervoor dat je alle make-up en vuiligheid op je gezicht easy peasy kan weghalen.

1. Spons

spons_hema

Spons – € 2,60 – Hema.

Een beauty basic én erg goedkoop: het oude, trouwe sponsje. Maak de spons nat en doe er reinigingsproduct op. Wrijf de spons in ronddraaiende bewegingen over je hele gezicht. Je kan de spons uitspoelen en opnieuw gebruiken. Vervang hem wel regelmatig, want een spons kan een hoop bacteriën verzamelen die je niet op je gezicht wil.

2. Gezichtsborstel

borstel_hema

Gezichtsborstel – € 2,60 – Hema.

Een borsteltje is een goedkope manier om je gezicht grondig te reinigen. Hoe je het gebruikt? Maak de borstel en je gezicht goed nat met water. Doe een beetje facewash op de borstel en ga in kleine, ronddraaiende bewegingen over je gezicht tot alle make-up verdwijnt. Wel heel belangrijk: wees ben niet te ruw. Je gezichtshuid is al redelijk dun, en té hard wrijven doet meer kwaad dan goed.

3. Automatische borstel

babor

Automatische gezichtsreinigingsborstel  Sonic Cleansing Brush – € 39,50 – Babor.

Een automatische borstel is de Rolls Royce van de gezichtsborstels. Waarom? Door de bewegende borstelkop. Die doet het meeste werk gewoon voor jou! Maak je gezicht en de borstelkop nat, voeg een reinigingsproduct toe op de kop en beweeg langzaam over je gezicht. Door de automatische werking reinigt deze borstel nog grondiger dan een gewone!

4. Konjac spons

konjac_spons

Konjac spons – € 9,57 – www.konjacspongecompany.com.

Voor wie van puur natuur houdt, is de konjac-spons een musthave. Het werkt gelijkaardig als een gewone spons, maar deze is 100% natuurlijk! De spons is gemaakt van wortels van de Konnyaku plant en zou vooral érg goed zijn voor een onzuivere huid. Je kan de spons alleen of in combinatie met een reinigingsproduct gebruiken. Ook deze spons moet je na een tijd (zo'n 2 à 3 maanden) vervangen. Tussendoor kan je hem schoonmaken door hem een tijd in kokend water te laten weken.

5. Mousseline-doek

mousseline_doek_tbs

Mousseline doek – € 5 – The Body Shop.

Mousselinedoekjes zijn een goed alternatief voor washandjes, ze voelen wat aan als een zeemvel en zijn erg zacht voor je gezicht. Was je gezicht zoals gewoonlijk, en gebruik daarna een mousselinedoek om alles extra goed van je gezicht te wassen. Pluspuntje: de mousselinedoeken mogen in de wasmachine. Ze zijn dus erg lang herbruikbaar!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.