Home FASHION & BEAUTY Fashion INSPIRATIE: 7 key pieces om je zwangerschap in stijl mee door te...

INSPIRATIE: 7 key pieces om je zwangerschap in stijl mee door te komen

Comfortabel én stijlvol zwanger zijn? Yep, het kan!

zwangerschap
© Unsplash

Hoe trots je ook op die groeiende buik bent, je zal al snel merken dat jezelf kleden, geen sinecure is als zwangere vrouw. Toch hoef je niet meteen je bankkaart boven te halen. Ga shoppen in je eigen kleerkast en wie weet, vind je er wel deze zeven key pieces om je zwangerschap in alle comfort én stijl mee door te komen.

1. De legging

‘Een legging is geen broek!’, preachen we al jaren. Wel, voor onze preggo medemens maken we graag een uitzondering op deze regel. Wie liever niet investeert in zwangerschapsjeans met een elastieken band (maar zonder rits, wie bedenkt zoiets?!), maar het nog te koud vindt voor blote benen, zal comfy leggings een godsgeschenk vinden.

2. De sweatpants + matching sweater

Zwanger of niet, sweatpants – al dan niet met matching sweater – zijn sinds de intrede van COVID-19 en de daarbijhorende lockdown een vaste waarde geworden in onze garderobe. Net als de legging zit ie ontzettend comfy, dus het gevaar zit erin dat je nooit nog iets anders aan wil. In combinatie met een geklede mantel ziet je homeofficeplunje er meteen heel wat minder slonzig uit.

3. De babydoll dress

Dit type jurk is niet alleen symbolisch vanwege de naam, maar staat ook nog eens heel leuk bij een beginnend buikje. In de wintermaanden draag je de babydoll dress met een panty en enkellaarsjes, in de zomer met een sandaal of muiltje. Easy does it!

4. De zomerse maxi-jurk

Zwanger in de zomer? Dan loop je nog het liefst van al naakt rond, want hormonen, een bolle buik én hoge temperaturen zijn een helse combi. Enter: de maxi-jurk, hét kledingstuk dat ervoor zal zorgen dat je ondanks de hitte en bijhorende ongemakken toch stijlvol voor de dag kan komen. Combineer met een sandaal en zonnehoed en je waant je zo in Saint-Tropez.

5. De salopette

Dé klassieker der zwangerschapsgarderobes. En dat is niet toevallig. Vanwege de verstelbare riempjes heeft je buik alle plek – nu ja, bijna toch – om te groeien. Bovendien zit er geen rits of broeksknoop in de weg die op je buik en/of blaas drukt. De salopette is leuk met een losse trui in de winter en een T-shirt of topje in de zomer. Gooi er nog een felgekleurde scrunchie en bonte oorbellen bovenop en je lijkt zo weggelopen uit De Babysittersclub. Cute! 

6. De (wollen/knitted) sweater dress

Dé jurk om je rondingen mee in de verf te zetten, is de wollen of knitted sweater dress. Zelfs als je nog maar enkele weken ver bent en je buikje nog meer op een foodbaby lijkt, valt het in een jurk als deze niet te ontkennen dat je zwanger bent. Je kan ‘m eindeloos combineren met zowel een blazer als een mantel en laarzen als sandalen.

7. De midi- of maxi-rok

In het tweede trimester? Dan is een rok in combinatie met een T-shirt, top of trui dé outfit voor jou. Trek ‘m tot net onder je boezem om je buikje mooi in de verf te zetten. Stretchy kokerrok of luchtige maxi-rok: met deze look kan je alle kanten uit.

Lees ook: