Home FASHION & BEAUTY Beauty Je huid kan ook een kater hebben, dit is hoe je de...

Je huid kan ook een kater hebben, dit is hoe je de schade beperkt

Je zal het niet graag horen, maar vannacht je huid reinigen voor je in bed kruipt is een must!

Beeld: © Getty

Een van de belangrijkste redenen waarom je je na een avondje drinken zo slecht voelt is omdat alcohol je lichaam uitdroogt. Dat voel je niet alleen, je ziet het ook aan je huid. Je gelaat kan net zo goed een kater hebben, maar met deze tips kan je de schade beperken.

Alcohol doet nu eenmaal meer kwaad dan goed voor je gelaat. Je gezicht wordt er droog van, verliest elasticiteit en krijgt een doffe en vale teint. Fijne lijntjes en grove poriën worden zichtbaarder en je ogen zijn gezwollen. Heb je een gevoelige huid of rosacea, dan moet je zeker opletten. Alcohol kan voor een opflakkering zorgen wat resulteert in roodheid en irritatie. Wil je voorkomen dat het aantal glazen van vanavond morgenmiddag op je gezicht is af te lezen, hou dan rekening met deze tips.

Water, what else

Probeer het aantal drankjes vanavond te beperken. En als je dat extra glas wijn toch niet kan laten, compenseer dan met water. De beste manier om voor jezelf bij te houden of je wel voldoende water drinkt, is door tussen twee alcoholische drankjes telkens een groot glas water te drinken. Drink ook voor je gaat slapen nog een groot glas water.

Reinigen

Je zal er geen zin in hebben, maar het loont écht om het toch te doen. Verwijder grondig je make-up voor je in bed kruipt en reinig je huid liefst ook met een reinigingsgel en water. Make-uprestjes die achterblijven op je huid kunnen je poriën verstoppen waardoor je morgen opstaat met puistjes. Door vermoeidheid en alcohol is je huidbarrière verzwakt waardoor ze vatbaarder is voor puistjes.

Deze Vinopure Zuiverende Reinigingsgel helpt onzuiverheden te voorkomen. Hij is ideaal voor gemengde en vette huidjes – € 16,70 – Caudalie, in de apotheek.

Hydrateren

Smeer een hydraterende crème, bijvoorbeeld op basis van hyaluronzuur of ceramiden. Hyaluronzuur helpt je huid om vocht vast te houden en ceramiden versterken je huidbarrière waardoor vocht minder snel kan ontsnappen.

Deze Hydraterende Crème bevat zowel hyaluronzuur als een mix van ceramiden die de beschermingslaag van je huid versterken en uitdroging tegengaan. Hij is erg rijk maar voelt niet vet – € 4,95 (50ml) – Ceravé, in de apotheek.

Verminder wallen

Wallen voorkomen, is na die extra glaasjes en dat gebrek aan slaap onmogelijk. Je kan ze wel beperken door preventief oogcrème te smeren. Kies voor een oogcrème op basis van retinol. Dat helpt op lange termijn fijne lijntjes te verminderen, maar het helpt ook tegen wallen en maakt de huid rondom je ogen gladder. Als de huid rondom je ogen goed verzorgd is, oogt je blik vanzelf frisser.

Youth Dose Eye Treatment helpt dankzij retinol wallen te voorkomen en doet ze de dag zelf ook minder opvallen dankzij de lichtreflecterende deeltjes die erin zitten – € 39 – Kiehl’s.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.