Home FASHION & BEAUTY Beauty HOW TO: zo krijg je glad en glanzend haar in 4 stappen

HOW TO: zo krijg je glad en glanzend haar in 4 stappen

Het vergt iets meer werk dan simpelweg met een stijltang over je lokken gaan, maar je hebt er wél langer geniet van.

glad haar
© Getty

Droom jij van een kaarsrechte en glanzende coupe, maar sluipen er tegen het einde van de dag toch een paar golven in of heb je hier en daar last van pluizend haar? Lees dan vooral snel verder, want wij leggen je stap voor stap uit hoe je glad en glanzend haar krijgt. Net zoals je favoriete celebs!

Ga jij elke ochtend met een stijltang over je lokken, maar ziet het er na een paar uurtjes al niet meer zo glad en glanzend uit? Dan bestaat de kans dat je met –letterlijk- heel wat kopzorgen zit. Helaas vergt het een beetje meer werk om je coupe gedurende een hele dag zo mooi te houden. Net daarom hebben wij de basics voor jullie op een rijtje gezet.

1 / 4
Stap 1: vergeet de puntjes niet
Stap 2: droog je haar met een platte föhnborstel
Stap 3: gebruik een serum voor extra glans
Stap 4: werk af met een stijltang
Stap 1: vergeet de puntjes niet
Stap 1: vergeet de puntjes niet

Eerst en vooral wil je je haar drogen, maar zorg ervoor dat het nog een beetje vochtig is. Vervolgens wil je een product aanbrengen dat je puntjes gaat verzorgen. Zo’n glanzende coupe ziet er natuurlijk niet uit als je last hebt van gespleten punten.

€ 34,99 via Asos

Stap 2: droog je haar met een platte föhnborstel
Stap 2: droog je haar met een platte föhnborstel

Om je haar zo recht mogelijk te krijgen, wil je tijdens het drogen een platte föhnborstel gebruiken. De uiteindes van je lokken wil je naar binnen drogen. Dit zorgt voor een moderne look en zo blaas je – again, letterlijk – wat meer leven in je coupe.

€ 25 via De Bijenkorf

Stap 3: gebruik een serum voor extra glans
Stap 3: gebruik een serum voor extra glans

Na het drogen wil je een serum of iets van een olie aanbrengen. Dit exemplaar van Ouai zorgt voor een supergladde afwerking en het gaat je haar ook beschermen tegen de hitte. In de volgende stap is het namelijk tijd om je stijltang boven te halen!

€ 30 via De Bijenkorf

Stap 4: werk af met een stijltang
Stap 4: werk af met een stijltang

Als finishing touch wil je nog een keer met een stijltang over je haar gaan. Doe dit niet op de hoogste stand, maar op een lage tot medium temperatuur. Als je iets te intensief met je stijltang aan de slag gaat, krijg je vaak niet het resultaat dat je wil. Meestal verliest je coupe hier een deel van zijn fut en hangt het er als gevolg maar wat slapjes bij.

€ 59,99 via Bol.com

Het uiteindelijk resultaat vraagt natuurlijk iets meer werk dan simpelweg even met je stijltang over je haar te gaan, maar je hebt er wél langer geniet van. Deze haarstijl blijft namelijk zo’n twee tot drie dagen mooi. Merk je dat je lokken er toch een tikkeltje vet beginnen uitzien? Breng dan gewoon een vleugje droogshampoo aan.

Nog een ultieme laatste tip? Om ervoor te zorgen dat je haar niet gaat pluizen, breng je wat lichte haarspray aan op een oude tandenborstel of make-upborstel. Vervolgens wil je deze zachtjes over je haar heen bewegen en dit van boven naar beneden. Zo gaat je haar niet alleen extra glanzen, maar blijft het ook mooi op zijn plaats liggen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.