Home FASHION & BEAUTY Hot or not: badslippers

Hot or not: badslippers

See by Chloé
Modehuis Céline maakte vorige zomer furore met de door velen als afgrijselijk bestempelde "furkenstock", een soort met bont beklede Birkenstock. Ondertussen lijkt er geen eind te komen aan de trend van de lelijke – we spreken hier als gewone mens, niet als fashionista – sandalen. Dus haal die Adidas-badslippers maar boven! Of niet?

Ze staan in het collectief geheugen gegrift samen met te krappe L.O.-shortjes en de muffe geur van campingdouches, de blauw-wit gestreepte waterbestendige sportslippers van Adidas. Niet meteen de fijnste connotaties dus, en toch zijn ze de inspiratie achter een van de meest opvallende schoenentrends van de zomer.

slippersNa de furkenstock van vorig jaar zien we nu bij veel modehuizen, en de ketens die hen kopiëren, varianten van de badslets, zoals men dat in de volksmond zegt. Isabel Marant, Chloé, maar ook Topshop en Zara laten deze zomer onelegante sandalen los op het modeminnende – en hopelijk openminded – publiek.

De dure versies zijn vervaardigd uit leder, zoals de exemplaren hierboven van Etoile by Isabel Marant en See by Chloé, de goedkopere uit regular rubber en plastic, maar allemaal vertonen ze duidelijke gelijkenissen met de slippers die je kent uit de kleedkamers van de sportschool anno 1997. Door de echte die-hards te dragen met – jawel – witte sokken

Wie de trend maar niets vindt, kan altijd gewoon weer Birkenstocks dragen, ook nog steeds hip als we naar de lookalikes van Givenchy & co kijken. Of zomers schoeisel dat daadwerkelijk mooi is, beetje saai, maar dat kan natuurlijk ook.