Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: dit is de makkelijkste manier om jouw gezichtsvorm te bepalen

AHA: dit is de makkelijkste manier om jouw gezichtsvorm te bepalen

De eerste stap in de zoektocht naar jouw ideale kapsel.

Welke froufrou staat mij het beste? Is mijn gezicht niet te rond voor zo’n korte bob? En is een laagjeskapsel nu wel iets voor mij? Er bestaan ontelbaar veel vragen over kapsels, maar die zijn eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden. Alles begint namelijk met het ontdekken van je gezichtsvorm.

Ben jij al heel je leven op zoek naar het perfecte kapsel? Dan maken wij voor jou graag een einde aan deze zoektocht. Wij vroegen Jochen Vanhoudt van het gelijknamige kapsalon om advies. Dankzij onderstaand trucje weet je in een mum van tijd wat je gezichtsvorm is en krijg je meteen enkele kapseltips die je op weg helpen naar jouw droomkapsel. Zo zijn jouw kopzorgen (heb je hem?) binnenkort voor altijd van de baan.

Zo doe je het

Om je gelaatsvorm te ontdekken, is het belangrijk dat je een beeld van jezelf krijgt. Neem daarom een foto van jezelf en print deze vervolgens af. Zorg ervoor dat je haar strak naar achteren gekamd is en let erop dat de foto groot genoeg is. Vervolgens ga je de omtrek van je gezicht omlijnen met een stift en de hoeken met elkaar verbinden. Tip: neem ook zeker je haarlijn in acht. Kijk nu eens goed naar de tekening en probeer een van onderstaande acht vormen te ontdekken.

1 / 8
Ovaal
Diamant
Driehoek
Omgekeerde driehoek
Hartvormig
Rechthoekig of langwerpig
Rond gezicht
Vierkant gezicht
Ovaal
Ovaal

Herken je een ovaal? Dan heb je de ideale gezichtsvorm. Op vlak van kapsels heb je dan ook de meeste keuze: dit kan gaan van heel lang haar tot een ultrakort kopje. Ook qua volume heb je geen beperkingen en kan je makkelijk iets meer in de hoogte of breedte gaan werken.

Diamant
Diamant

Dames met een diamantvormig gezicht hebben vaak uitgesproken jukbeenderen, een kleiner voorhoofd en een iets scherpere kin. Dit type staat heel goed met beach waves, omdat de vorm van de krul je gezicht iets zachter gaat maken. Verder kies je beter niet voor een te kort kapsel en draag je je haar beter niet in je gezicht.

Driehoek
Driehoek

Heb je een driehoekig gezicht? Dan heb je vaak een iets kleiner voorhoofd en een bredere kin. Je wil dus kiezen voor een kapsel met volume bovenaan en dat ter hoogte van je kaaklijn iets rechter valt. Probeer ook om je lokken iets meer naar voren te brushen. Zo beng je je gezicht automatisch meer in balans.

Omgekeerde driehoek
Omgekeerde driehoek

Een omgekeerde driehoek kan je herkennen aan de smalle kin en aan de haarlijn, deze wijkt namelijk meestal een beetje naar achteren uit. Iets wat je makkelijk kan camoufleren door met een schuine froufrou te werken. Maak je scheiding wel niet te laag, want anders ga je je haarlijn extra benadrukken.

Hartvormig
Hartvormig

Wie een hartvormig gezicht heeft, heeft vaak een smalle kin en een soort van puntje in hun haarlijn. Kies daarom voor een halflange coupe met een mooie wave in. Een froufrou kan je met deze gezichtsvorm beter vermijden.

Rechthoekig of langwerpig
Rechthoekig of langwerpig

Zoals de naam al doet vermoeden hebben vrouwen met een dergelijke gezichtsvorm vaak een iets langer gezicht. Je kiest dus best voor een kapsel dat je gezicht een beetje gaat opbreken. Dit kan met een froufrou, maar je kan ook met volume in de breedte  werken. Denk bijvoorbeeld maar aan een mooie slag in je haar.

Rond gezicht
Rond gezicht

In tegenstelling tot bij een langwerpig gezicht werk je hier niet volume aan de zijkanten, maar wil je net achteraan of bovenaan wat extra body toevoegen. Probeer om alles aan de zijkant zo glad mogelijk te houden en probeer eens om je haar achter je oren te steken. Staat heel mooi bij een iets ronder gezicht!

Vierkant gezicht
Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht heb je meestal een iets sterkere kaaklijn. Deze wil je iets subtieler doen lijken door bijvoorbeeld achteraan extra laagjes te knippen om zo meer volume te creëren. Zo krijgt je gelaat een iets zachtere uitstraling en valt je uitgesproken kaaklijn iets minder op. Heb je een froufrou? Kies dan voor een schuin of rond exemplaar.

Lees ook: