Home FASHION & BEAUTY Fashion SAY WHAT: H&M lanceert ‘achteraf betalen’ in de Belgische winkels

SAY WHAT: H&M lanceert ‘achteraf betalen’ in de Belgische winkels

Ben jij fan van het concept? Laat het ons weten!

© Getty

Bij Bol.com en Zalando is het al een evidentie geworden om je bestelde outfits pas achteraf te betalen, maar H&M tilt dat concept nu naar een nog hoger niveau: ze lanceren het in de Belgische winkels.

Het principe is simpel en in Nederland al volledig ingeburgerd: je gaat met je favoriete kledingstukken aan de kassa staan en krijgt de optie om achteraf te betalen. Daarna heb je maar liefst twee weken de tijd om te beslissen of je de kledingstukken ook echt wil houden. Als dat het geval is, moet je ze betalen en anders mag je ze gewoon terug naar de winkel brengen.

Lange wachtrijen

‘Wanneer de formule in ons land exact wordt uitgerold, ligt voorlopig nog niet vast’, vertelde Marianne Nerinckx, de woordvoerster van H&M België, eerder deze week in Het Laatste Nieuws. ‘Ik gok begin 2020, maar dat kan voorlopig ook vroeger of later zijn. Nederlanders krijgen twee weken de tijd, maar ook dat kan bij ons langer of minder zijn. Het zit voor ons land allemaal nog in een projectfase.’

Net zoals bij andere webwinkels bestaat ook bij H&M de kans dat de kledingstukken een paar keer gedragen worden en dat de klant ze daarna gewoon terug binnenbrengt en er niet voor betaalt. Bij Zalando hebben ze daar met de grote prijskaartjes al een oplossing voor gevonden, maar daar gaan ze bij H&M (voorlopig) nog niet zo strik mee om: ‘We passen nu ook al een wisselpolicy toe van 1 maand, veel verschil gaat dat dus niet maken. Natuurlijk is het belangrijk om de kleren goed te controleren, of alle labels er nog aanzitten en of er geen parfum of make-up aanhangt. Maar dat risico is er altijd, dat kun je moeilijk vermijden’, gaf Nerinckx in de krant toe.

Voor ons is het achteraf betalen natuurlijk een pak makkelijker. Meer zelfs, want het zal hoogstwaarschijnlijk ook een oplossing zijn voor de veel te lange rijen aan de kassa’s en paskamers.

Ben jij een fan van het achteraf betalen? Laat het ons (anoniem) weten!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.