Home FASHION & BEAUTY Fashion WANT: (alle) beha’s en bikini’s van The Nude Label, het duurzame lingeriemerk

WANT: (alle) beha’s en bikini’s van The Nude Label, het duurzame lingeriemerk

Rokjes en T-shirts in een kringwinkel kopen is hip en al lang niet meer ‘vies’ of voor ‘mensen met weinig geld’.  Toch vinden we het vaak nog nét een brug te ver om ook onderbroeken en beha’s een tweede leven te geven. Gelukkig bestaat het merk The Nude Label, een online shop die duurzame lingerie en swimwear verkoopt. En ‘t is nog mooi ook!

Het Spaanse lingeriemerk The Nude Label zet alles op alles om haar productie zo duurzaam mogelijk te maken. Hun lingerie bestaat voor 95 % uit biologisch katoen dat gecertificeerd, en dus goedgekeurd is op vlak van ecologisch materiaal. De katoen komt van de lokale Europese markt en draagt dus niet bij aan de vervuiling van onze aarde.

Origineel materiaal

En er is meer, want naast het feit dat de lingerie goed is voor ons milieu, is het ook nog eens gezond voor onze intieme zone. Katoen ademt veel beter dan de gebruikelijke ‘niet-ademende’ synthetische stoffen van onze favoriete lingeriesetjes.

De beha’s en slipjes zijn iets minder sexy en uitdagend dan we (al dan niet op een opwindende vrijdagavond) gewoon zijn, maar zijn wel héél comfortabel. En eerlijk? Wij vinden ze best wel vrouwelijk en allesbehalve clichématig. Moet kunnen!

Hun superzachte bikini’s en badpakken zijn dan weer gemaakt uit geregenereerd nylon en gerecycleerd plastic uit de oceaan. Hun swimwear is duurzaam en gaat belachelijk lang mee, want het is volledig bestand tegen zon en chloor. Eén minpuntje? Ze zijn nét iets duurder dan de setjes uit de tweedehandswinkel.

Uitgesneden beha

€ 45 – Nude (beschikbaar in 9 kleuren)

Basic beha

€ 42 – Nude (beschikbaar in 9 kleuren)

Uitgesneden bikinitop

€ 57 – Nude (beschikbaar in 3 kleuren)

High waisted zwembroek

€ 37 – Nude (beschikbaar in 3 kleuren)

Bodysuit

€ 50 – Nude (beschikbaar in 9 kleuren)

Hipster onderbroek

€ 15 – Nude (beschikbaar in 9 kleuren)

Badpak

€ 91 – Nude (beschikbaar in 3 kleuren)

[td_smart_list_end]

Lees ook: