Home FASHION & BEAUTY Het tijdperk van de Crocs loopt ten einde

Het tijdperk van de Crocs loopt ten einde

Crocs
De heerschappij van het lelijkste schoeisel ter wereld – en nee, we hebben het niet over Buffalo's – is bijna voorbij. Crocs gaat zwaar downsizen: er zullen wereldwijd tussen de 75 en 100 winkels sluiten en heel wat ontslagen vallen. Dat valt natuurlijk te betreuren, maar de modewereld juicht alvast het einde van de plastic gedrochten toe.

Crocs, de schoenen die door celebstylist Tim Gunn beschreven werden als plastic hoeven, lijken eindelijk aan populariteit te hebben ingeboet. In 2007 was het bedrijf een stevige 6 miljard waard, ondertussen is de waarde gezakt tot een schamel miljard. Nog steeds veel geld voor de grootste fashion faux-pas van de 21ste eeuw, maar niet genoeg om het imperium draaiende te houden.

The Wall Street Journal meldt dat Crocs tot wel 100 winkels zal sluiten en de komende jaren 183 werknemers zal laten gaan. Die maatregelen moeten leiden tot grote besparingen en het bedrijf redden. Vorig jaar lanceerde Crocs nog een lijn "gewone" schoenen, waaronder sleehakken en ballerina's, maar ook die konden het imago niet oppoetsen.

Moge Crocs in vrede rusten, en voor wie geen afscheid kan nemen van comfort zijn er altijd nog Birkenstocks, wel cool!