Home FASHION & BEAUTY Beauty Last van haaruitval? Topmodel Ashley Graham is alvast erg lovend over dit...

Last van haaruitval? Topmodel Ashley Graham is alvast erg lovend over dit haarserum

Het model heeft na de bevalling van haar eerste kindje iets meer last van haarverlies dan voordien.

ashley graham
© Getty

Ashley Graham was in het verleden al verschillende keren doodeerlijk op sociale media. Zo deelde ze al een foto van haar zwangerschapsstriemen en liet ze in een Instagrampost weten wat een bevalling met je lichaam doet. En ook nu is het topmodel weer erg open tegen haar volgers, want op haar Instagram Stories laat ze weten dat ze kampt met haarverlies na de geboorte van haar eerste kindje.

Na de zwangerschap en bevalling ervaren veel vrouwen haarverlies en dat is ook bij topmodel Ashley Graham niet anders. Het model is eind januari mama geworden van haar eerste kindje en tot op vandaag kampt Graham nog met dit postpartumkwaaltje. Zo heeft ze een stuk meer last van haaruitval, een kwaaltje dat wel vaker voorkomt bij vrouwen die pas bevallen zijn.

Haaruitval

Normaal gezien verliezen vrouwen gemiddeld 80 tot 100 haren per dag, maar na de zwangerschap zakt de oestrogeenspiegel en komt een groot deel van je haar in de rustfase (telogene fase) terecht. Het duurt ongeveer drie maanden voor deze haren uitvallen. Het kan dus zijn dat je drie tot vier maanden na je bevalling meer haaruitval hebt dan normaal. Tijdens je zwangerschap komt een groot deel van je haar in de groeifase (anagene fase) terecht. In deze fase komen er geen nieuwe haren bij, maar verlies je er veel minder. Zo oogt je haar automatisch een stuk voller waardoor het contrast achteraf iets groter aanvoelt.

Ongeveer een jaar na je bevalling zou je haargroei weer normaal moeten zijn, maar er zijn wel een aantal dingen die je kan proberen. Zo is stress vermijden en een gezonde levensstijl aanhouden ontzettend belangrijk, maar ook de verzorgingsproducten die je gebruikt kunnen helpen. Zo is Ashley Graham alvast lovend over de Advanced scalp and Hair concentrate van Kérastase Initialiste.

Het topmodel deelde dan ook het volgende in haar Instagram Stories. ‘Niemand heeft mij betaald om dit te zeggen. Ik vertel jullie dit omdat ik oprecht onder de indruk was’, aldus Graham. Op haar Stories wees ze naar de verschillende, kleine babyhaartje die gegroeid waren ter hoogte van haar haarlijn. Het haarserum waar ze het over heeft, is ook in ons land online verkrijgbaar en het is bovendien erg makkelijk in gebruik. Je brengt het serum aan op gewassen en handdoekdroog haar. Verdeel je coupe nu in verschillende secties en breng vervolgens 2-5 pipetten (naar gelang hoe dik je haar is) aan. Masseer dit nu zachtjes in met je vingertoppen. Achteraf uitspoelen is niet nodig.

Kérastase Initialiste Advanced scalp and Hair concentrate is bij ons verkrijgbaar voor 26,85 euro.

Lees ook: