Home FASHION & BEAUTY Beauty 7 haartrends uit de jaren 90 die nu weer helemaal hip zijn

7 haartrends uit de jaren 90 die nu weer helemaal hip zijn

Met een beetje geluk heb jij nog een aantal accessoires in je schuif liggen!

haartrends jaren 90
© Getty

In de modewereld zien we regelmatig trends van vroeger terug opduiken en ook op beautyvlak kunnen we hetzelfde concluderen, want the nineties are back! Net daarom hebben wij 7 haartrends uit de jaren 90 die nu weer helemaal hip zijn op een rij gezet voor jullie.

Scrunchies, haarspeldjes en noem maar op. Als we naar de haaraccessoires kijken die nu hip zijn, krijgen we meteen een nostalgisch gevoel. Alle items die we als tienermeisje – of zelfs als kind – in ons haar droegen, zien we nu op regelmatige basis in het straatbeeld passeren. Benieuwd naar de haartrends uit de jaren 90 die nu weer hip zijn? Je ontdekt ze hieronder!

1. Vlinderspeldjes

Vlinderspeldjes hadden we vroeger in alle kleuren van de regenboog en we willen bijna vloeken dat we ze in onze puberteit in de vuilbak gekieperd hebben. Deze vrolijke en vooral ook schattige speldjes zijn namelijk weer terug van weggeweest.

View this post on Instagram

? ?: @rainwaterphotography

A post shared by Brooklyn White-Simms (@brooksimms) on

2. Wafeltang

Momenteel hebben we heel wat verschillende stylingapparaten in ons badkamerkastje liggen, maar naar een wafeltang zouden we wel heel erg goed naar moeten zoeken. Een dergelijke tang zorgt voor ieniemienie waves in je haar, maar je kan natuurlijk ook steeds met piepkleine vlechtjes gaan slapen.

3. Accent op je voorste lokken

Dua Lipa, Jennifer Lopez en Margot Robbie werden er al mee gespot, maar anno 2020 is het weer hip om je twee voorste lokken los te laten hangen. Qua styling heb je dan weer twee opties: ofwel maak je ze kaarsrecht of je kan er ook een zachte krul in leggen voor een iets nonchalanter effect. Kan je nog wel een extra dosis nostalgie gebruiken? Laat je twee voorste lokken dan een tintje lichter kleuren.

4. Mix van haarspeldjes

Schuifspeldjes zijn het haaraccessoire dat je dit najaar in huis moet halen. Om ervoor te zorgen dat het geheel er niet te kinderachtig uitziet, combineer je best een aantal verschillende speldjes met elkaar. Denk bijvoorbeeld maar aan iets grotere en iets kleinere exemplaren, maar ook op vlak va kleur en prints mag je ze lekker mixen.

5. Scrunchies

Vergeet basic zwarte haarrekkertjes. In 2020 hebben de scrunchies het roer weer helemaal overgenomen. Ook hier mag je gerust experimenteren met verschillende kleuren en texturen.

6. Kralen

Verder spotten wij bij fashionista’s ook steeds meer kleine vlechtjes die versierd zijn met allerlei verschillende kralen.

7. Haarknijper

Een laatste accessoire dat niet in je collectie mag ontbreken is een haarknijpertje of een zogenaamde claw clip. Een hele makkelijke manier om je haar uit je nek te halen op een zweterige zomerdag én het ziet er nog eens cool uit ook.

View this post on Instagram

A bit of golden ear candy ft baby hairs ✨

A post shared by Nina Lea Caine (@ninaleacaine) on

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.