Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: Skin Track UV Sensor Concentrate van La Roche-Posay

Flair Beauty testteam: Skin Track UV Sensor Concentrate van La Roche-Posay

‘Ik scande de sensor en werd meteen met de neus op de feiten geduwd: ik zat aan 264 % van mijn maximale UV-blootstelling. Slik.’

La Roche Posay
© Flair

Charlotte (27), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Skin Track UV Sensor Concentrate van La Roche-Posay: 8/10

Prijs/kwaliteit:

Het is een technologisch snufje en daar betaal je natuurlijk voor. Uiteraard kan je ook zelf bijhouden hoeveel tijd je ongeveer in de zon doorbrengt, maar de app houdt daarbij wel rekening met de UV index en met jouw huideigenschappen, dus dat is in mijn ogen de investering wel waard.

Design:

Het is een klein apparaatje dat een beetje lijkt op een ‘oog’, met daar aan een metalen clipje waarmee je het makkelijk op je kleding kan bevestigen. Het blauwe accent zorgt er wel op dat het nogal opvalt op je kleding, het had wat mij betreft wel wat subtieler gemogen.

Gebruik: 

De Skin Track UV is een batterijloze sensor die je op je kledij of schoen vastpint. Hij is gekoppeld aan een app waarin je een heel wat gegevens kan raadplegen (weersomstandigheden, luchtkwaliteit…). De belangrijkste taak van de sensor is om je te behoeden voor overmatige UV-blootstelling.

Pluspunten:

  • Het grote pluspunt is uiteraard dat je bewuster nadenkt bij hoeveel tijd je in de zon spendeert. Ik nam de sensor mee naar een festival op een dag die voelde als de warmste van de eeuw (34°C en geen wolkje aan de lucht). Kort na de middag scande ik de sensor met mijn smartphone. Ik werd meteen met de neus op de feiten geduwd: ik zat aan 264 % van mijn maximale UV-blootstelling. Slik. En dan had ik nog niet eens zoveel tijd in de zon doorgebracht. Gelukkig heb ik regelmatig opnieuw zonnecrème aangebracht, zoals de app me aanraadde.
  • Wat ik als hooikoortslijder trouwens ook erg fijn vind, is dat de app een pollenindex weergeeft.

Minpunten:

  • Ik zou het een meerwaarde vinden mocht de app me ook een melding geven wanneer ik opnieuw zonnecrème zou moeten aanbrengen.

Blijver: 

Zeker. Ik speld hem niet iedere dag op, dat heeft nogal weinig zin als je een hele dag op kantoor of binnenshuis zit te werken. Maar voortaan gaat de sensor wel steevast met me mee wanneer ik een dagje buiten doorbreng.

Productinfo:

Skin Track UV Sensor – € 64,95 – La Roche-Posay, verkrijgbaar in de apotheek.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.