Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: SA Anti-ruwe Huid Crème van Cerave

Flair Beauty testteam: SA Anti-ruwe Huid Crème van Cerave

‘Ik testte al verschillende crèmes om van mijn keratosis pilaris (lees: kippenvelhuid) af te raken. Tevergeefs, dus ik was heel benieuwd naar dit product.’

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

SA Anti-ruwe Huid Crème: 8,5/10

Prijs/kwaliteit:

Zelfs als je het dagelijks gebruikt, blijft dit een betaalbaar product.

Textuur/geur:

Het is een lichaamscrème die erg rijk en boterig aanvoelt, maar wel erg vlotjes uitsmeert. Je voelt nadien nog een soort ‘film’ op je huid, maar dat stoort me niet. De geur is een beetje aan de muffe kant, maar blijft niet hangen.

Gebruik:

Voor het beste resultaat gebruik je best zowel de crème als de reinigingsgel van de ‘SA Anti-ruwe huid’-lijn. Beide producten bevatten salicylzuur, een gekend en efficiënt ingrediënt tegen puistjes en oneffenheden. Daarnaast zit in de crème ook 10% urea, een ingrediënt dat dode huidcellen oplost en tegelijk intensief hydrateert. En dat voel je. Mijn huid voelt de hele dag lang soepel, zacht en allesbehalve droog. Wil je snel en blijvend resultaat, dan zou je de crème zeker dagelijks moeten smeren.

Pluspunten:

  • Ik testte de twee producten gedurende een maand op één arm, zodat ik kon vergelijken met de andere arm. Vanaf een drietal weken begon ik echt een verschil te zien en te voelen. De huid is nog steeds rood en er staan nog bultjes op, maar het zijn er wel degelijk minder. De bultjes zijn vooral minder dik, zijn wat ‘afgevlakt’ en voelen minder ruw. Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet de discipline heb gehad om de crème dagelijks te smeren. Doe je dat wel, dan levert het ongetwijfeld nog een beter resultaat op. Ik merkte dat wanneer ik de crème een weekje niet smeerde, mijn keratosis pilaris meteen weer toenam. Als je blijvend resultaat wil, moet je het dus eigenlijk non stop blijven gebruiken.

Minpunten:

  • De geur is niet de lekkerste, maar het spreekt voor zich dat een product als dit geen parfum bevat. En eerlijk: als je écht van je kippenvelhuid af wilt, denk ik dat de geur van een product je niet veel kan schelen.

Een blijver?

Absoluut. Al van kinds af aan heb ik last van keratosis pilaris op mijn bovenarmen en soms zelfs op mijn wangen. Ik probeerde al verschillende crèmes, maar dit is de eerste waarbij ik echt resultaat zie. Ik zal mezelf wel de discipline moeten opleggen om dagelijks of om de twee dagen te blijven smeren.

Productinfo:

SA Anti-Ruwe Huid Crème – € 13,50 – Cerave, verkrijgbaar in de apotheek.

Foto: links voor, rechts na.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.