Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty Testteam: Hydro Fusion Big Hair Brush van Babyliss

Flair Beauty Testteam: Hydro Fusion Big Hair Brush van Babyliss

‘Dit soort föhnborstels is momenteel een ware hype op TikTok en Instagram. En ik begrijp nu waarom.’

Charlotte (29), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Hydro Fusion Big Hair Brush van Babyliss: 8/10

Prijs/kwaliteit

Dit is een gemiddelde prijs voor een stylingtool. Voor een haardroger betaal je doorgaans wel wat meer.

Design

Het is een stevig apparaat dat wat meer plaats inneemt dan de gemiddelde krultang. Maar de dikte van de borstel is wel een must voor een mooi volumineus resultaat.

Gebruik

Dit soort föhnborstels bestaat al lang (mijn mama gebruikte er vroeger al eentje) maar er zijn de laatste tijd een aantal vernieuwde versies uitgekomen en plots zijn ze een ware hype op TikTok en andere social mediakanalen.

Je kan de roterende functie gebruiken maar je kan ook handmatig je haar rond de borstel leggen. In het begin raad ik vooral dat laatste aan, zodat je de handeling al wat in de vingers krijgt. Ik kan je verzekeren, als je de roterende functie nog niet helemaal onder de knie hebt raakt je haar heel snel verstrengeld.

Om aan de haarwortel meer volume te creëren kan je best een lok op de borstel leggen en vervolgens föhnen terwijl je de borstel naar boven toe trekt, met de lengte van je haar mee. Voor deze stap vond ik de roterende functie niet zo handig, mijn haar kwam snel vast te zitten. Om de haarlengtes en puntjes naar binnen te föhnen is de roterende functie wel handig, maar ook geen must.

Pluspunten

  • Het is de perfecte tool om thuis een blowout te creëren zoals bij de kapper, zonder dat je daar veel skills voor nodig hebt. Je voert dezelfde handeling uit als met een ronde borstel en een haardroger. Alleen lukt dat met dit toestel véél vlotter, omdat je maar één hand nodig hebt.
  • Je kan veel kanten op met deze tool. Je kan je haar sluik föhnen, met de puntjes naar binnen of naar buiten of je kan ook losse krullen creëren.
  • Na het föhnen heeft mijn haar een opvallend mooie glans.
  • Hoewel ik hier zelf geen ervaring mee heb, zou dit ook een handige tool zijn om je krullen uit te föhnen.

Minpunten

  • De roterende functie is een leuk extraatje, maar eigenlijk heb je ze niet echt nodig.
  • Ik hoopte hem ook op droog haar te kunnen gebruiken om tussendoor wat extra volume te creëren, maar dat leverde bij mij niets op. Je kan je haar natuurlijk wel snel wat nat maken met een spuitfles, dan werkt het wel.
  • Ik slaagde er niet in om ontzettend veel volume te creëren, maar dat ligt waarschijnlijk eerder aan mijn dunne haren dan aan het toestel. De volgende keer breng ik eerst wat volumemousse aan op de haarwortels.

Een blijver?

Absoluut! Als ik mijn haar gewoon met de haardroger droogblaas valt het heel plat. Met deze tool kon ik er net iets meer leven in krijgen en oogde mijn coupe wat meer ‘gestyled’.

Productinfo

Hydro Fusion Big Hair Brush – € 69 – Babyliss, bij Krëfel.

Lees meer beautyreviews: