Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: Chocolademoussemasker van Bernard Cassière

Flair Beauty testteam: Chocolademoussemasker van Bernard Cassière

'Of ik er even van geproefd heb om te zien of ik niet écht gewoon een dessert op m’n gezicht aan het smeren was? Misschien.’

masker
© Flair

Laura (29), webredactrice, werkt sinds 2016 bij Flair en leerde de kneepjes van het beautyvak van haar mama. Dankzij haar gaat ze nooit de deur uit zonder SPF en voorziet ze bij het aanbrengen van haar dagcrème ook steeds haar hals, decolleté en handen van een likje. Laura zou een moord begaan om elke dag uit bed te rollen à la Brigitte Bardot, maar helaas laten haar eyelinerskills dat niet toe. Koreaanse sheetmasks zijn dan wel weer haar ding, net als mani- en pedicures en opvallende lipstick.

Chocolademoussemasker van Bernard Cassière: 8/10


Prijs/kwaliteit:

Toen ik ontdekte hoe prijzig dit kleine potje was, verschoot ik toch wel even. Dat was echter vóór ik het masker had getest. Het moet gezegd: het is z’n prijs verrassend genoeg waard.

Textuur/geur:

Tja, what can I say? Chocoladeliefhebbers gaan instant overstag voor de geur én de luchtige textuur. Het is alsof je je dessert op je gezicht zou smeren, zo smeuïg.

Gebruik:

Ik reinigde mijn gelaat eerst met micellair water en maakte het dan wat vochtig met lauw water met behulp van een washandje. Vervolgens bracht ik het masker aan met het bijhorende spateltje (extra punten voor hygiëne!). Het masker ruikt niet alleen naar chocolademousse, het voelt ook echt zo aan. Of ik er even van geproefd heb om te zien of ik niet écht gewoon een dessert op m’n gezicht aan het smeren was? Misschien. (Tip: don’t try this at home) Na 12 minuten mocht de mousse weer van m’n gezicht, maar dat was ondanks het lauwe washandje geen sinecure. Het lijkt me makkelijker om het masker onder de douche te verwijderen, zodat je meteen ook de restjes uit je haar kan wassen.

Pluspunten:

  • De overheerlijke geur
  • De luchtige textuur
  • Het spateltje
  • Mijn gevoelige huid reageert voor een keer níét

Minpunten:

  • Beetje een gedoe om te verwijderen
  • Ondanks de zogezegd hydraterende werking is mijn gelaat lichtjes droog eenmaal het masker verwijderd is

Een blijver?

Ik stond eerst wat sceptisch tegenover dit masker dat vooral lijkt gemaakt te zijn om mee te scoren op Instagram. Maar kijk, never judge a book by its cover. Het chocolademoussemasker van Bernard Cassière verrijkt met cacao(boter) zou een antioxiderende werking hebben en de huid beschermen. Daar merk je natuurlijk niet veel van. De herstellende en hydraterende werking is dan wel weer zicht- en voelbaar. Ik gebruikte het masker nu al drie keer en merk dat mijn huid net na het verwijderen een beetje trekkerig aanvoelt. Dat gevoel verdwijnt gelukkig na vijf minuten. Het lijkt zelfs alsof ik dagcrème heb aangebracht, ook al is dat niet het geval. Straf!

Productinfo:

Chocolademoussemasker – € 37 – Bernard Cassière, verkrijgbaar bij het schoonheidsinstituut.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.