Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: Avocado Oil Shampoo Bar van Nature Box

Flair Beauty testteam: Avocado Oil Shampoo Bar van Nature Box

'Zodra m’n haar nat was en ik met de bar – eigenlijk geen reep, maar een ronde schijf die qua vorm te vergelijken is met een hockeypuck – over m’n kruin wreef, begon ie instant te schuimen.'

© Flair

Laura (29), webredactrice, werkt sinds 2016 bij Flair en leerde de kneepjes van het beautyvak van haar mama. Dankzij haar gaat ze nooit de deur uit zonder SPF en voorziet ze bij het aanbrengen van haar dagcrème ook steeds haar hals, decolleté en handen van een likje. Laura zou een moord begaan om elke dag uit bed te rollen à la Brigitte Bardot, maar helaas laten haar eyelinerskills dat niet toe. Koreaanse sheetmasks zijn dan wel weer haar ding, net als mani- en pedicures en opvallende lipstick.

Avocado Oil Shampoo Bar van Nature Box: 7/10


Prijs/kwaliteit:

Deze shampoobar kost € 6,99 en zou goed zijn voor 30 à 50 wasbeurten. Tijdens mijn research las ik dat 1 bar gelijk zou staan aan twee shampooflessen, maar dat lijkt me overdreven. Hoewel ik de bar nog niet volledig heb opgebruikt, vind ik het een prima shampoo en lijkt € 6,99 me dan ook een eerlijke prijs.

Textuur/geur:

De bar ruikt niet naar avocado, maar wel heel fris. De geur blijft echter niet hangen in je haar eenmaal het droog is. Wat me meteen opvalt, is hoe fel de shampoo schuimt. Hoewel ie veganistisch is en vrij is van sulfaten, siliconen en kunstmatige kleurstoffen moet de bar wel andere ingrediënten bevatten die voor het schuimende effect zorgen. Of die bestanddelen je hoofdhuid minder uitdrogen dan sulfaten, kan ik niet zeggen.

Gebruik:

Voor het eerst een shampoobar uittesten, was… een ervaring. Ik had geen flauw benul hoe eraan te beginnen. Maar zodra m’n haar nat was en ik met de bar – eigenlijk geen reep, maar een ronde schijf die qua vorm te vergelijken is met een hockeypuck – over m’n kruin wreef, begon ie instant te schuimen. Lang hoef je dus niet te wrijven, wat deze bar in dat opzicht wel duurzaam maakt. Uitspoelen ging net zo makkelijk als bij een klassieke shampoo.

Pluspunten:

  • Deze shampoobar is veganistisch.
  • Bovendien is hij vrij van sulfaten, siliconen en kunstmatige kleurstoffen.
  • De verpakking is recycleerbaar.

Minpunten:

  • Niet geschikt voor een gevoelige hoofdhuid.
  • Mijn haar voelt eerder stug aan. Conditioner to the rescue!

Een blijver?

Hoewel de bar koudgeperste oliën bevat en ik er vanuit ging dat mijn haar na de wasbeurt zijdezacht en zonder klitten zou zijn, was dat niet het geval. Voor € 6,99 is het zeker een prima shampoo, maar vanwege mijn gevoelige hoofdhuid die extra zorg nodig heeft, is hij niet mijn cup of tea.

Productinfo:

De Avocado Oil Shampoo Bar van Nature Box kost € 6,99 en is verkrijgbaar in de supermarkt en bij de drogist.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.