Home FASHION & BEAUTY Fashion TREND: soklaarzen + DIY hack

TREND: soklaarzen + DIY hack

You sock!

Regelmatig duikt er weer eens een rare trend op in modeland. Aanschouw de nieuwkomer in deze categorie: soklaarzen of sock boots. Deze nieuwe it-schoenen kosten honderden euro’s, maar modemeisjes hebben een truc bedacht om ze heel goedkoop te imiteren.

De trend is gestart door niemand minder dan Kanye West. Nee, hij droeg deze hakken niet zelf, maar heeft een paar ontworpen voor zijn kledinglijn Yeezy Supply. Het model Knit Ankle Coot Cream kost maar liefst 895 dollar.

Trendsetter Kanye

Andere grote modehuizen sprongen mee op de trein en kwamen met eigen ontwerpen voor zo’n soklaarsje.

Wanneer Kanye een trend de wereld instuurt, zijn onze favoriete sterren natuurlijk ook van de partij. Zo zijn onder andere Rihanna, Gigi Hadid en schoonzusjes Kylie en Kendall Jenner al gezien met een paar soklaarzen.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

DIY versie

Omdat niet alle modeliefhebbers het budget van de celebs hebben, maar toch graag de trend willen volgen, kwamen ze met een geniale hack op de proppen.

Je kan eenvoudig zelf soklaarzen maken door sokken over een paar hakken te trekken. Nog even afwerken met een kleine knip om de hak door te laten en schuurpapier op de schoenzool voor bescherming, et voilà: honderden euro’s bespaard!

Lees ook: