Home FASHION & BEAUTY Beauty Van Winehouse-liner tot Twiggy toets: vind de eyeliner die bij jou past

Van Winehouse-liner tot Twiggy toets: vind de eyeliner die bij jou past

Tips & tricks voor het perfecte lijntje.

Eyeliner
© Elisabeth Bungeneers

Eyeliner en kohlpotlood kunnen je ogen definiëren, corrigeren en transformeren. Hoog tijd om de kunst van het lijntjes trekken onder de knie te krijgen.

1 / 5
De Winehouse-liner
De Twiggy toets
Klassieker met een twist
Oog om oog
Color pop
De Winehouse-liner
De Winehouse-liner

Op voorwaarde dat je de dikke, gevleugelde streepjes niet combineert met een poefie kapsel en een retrojurkje, is zo’n Amy Winehouse-eyeliner verrassend draagbaar. Dit lijntje trek je het best met een matte poederliner en een geschikt schuin afgeplat eyelinerpenseel. Begin dicht tegen de oogrand en maak het lijntje geleidelijk aan dikker. Omdat je met een poederliner werkt, zie je niet elke onregelmatigheid die je met een liquid liner wel zou zien, het puntje van de wing mag zelfs een beetje bot blijven. Combineer met een flinke dosis mascara voor een sexy oogopslag.

Producten om te shoppen: Tightline Cake Eye Liner – € 27 – Laura Mercier via De Bijenkorf.  #47 Angled Eyeliner Brush – € 28 – Nars via De Bijenkorf.

De Twiggy toets
De Twiggy toets

Verliefd op de grote, sexy bedroom eyes van het iconische Britse model Twiggy? Met een liquid liner en strategisch geplaatste mascara verkrijg je dat make-upeffect in een handomdraai. Trek een lijntje net boven de wimperrand, van de binnenste tot aan de buitenste ooghoek.  Neem dan je mascara bij de hand en accentueer de onderste wimperrand met drie flinke lagen mascara: laat de haartjes hier en daar als spinnenpootjes aan elkaar plakken. De bovenste wimperrand stip je even aan met mascara, maar laat je eerder natuurlijk.

Producten om te shoppen: Wonder’Proof 006 Anthracite Liner – € 9,99 4,99 – Rimmel via Di.

Klassieker met een twist
Klassieker met een twist

Het perfecte zwarte lijntje is niet te dik, heeft een korte wing en zit dicht tegen je wimperrand aan. Een goede eyeliner met een schuin kopje is een must als je fijn en gedetailleerd wil werken. Een eyeliner die ter hoogte van de iris begint en een beetje naar buiten toe uitloopt, opent je blik. Je kan het lijntje ook tot in de binnenste ooghoek laten doorlopen, maar dat is vaak minder flatterend en moeilijker om zelf te creëren. In plaats daarvan gebruik je een lichtroze kohlpotlood van in de binnenste ooghoek tot net aan de aanzet (boven de iris) van het zwarte lijntje. Dat lijntje corrigeert eventuele foutjes en onregelmatigheden links en rechts.

Producten om te shoppen: The Eye Lighting Multitasker – € 22,50 – Estée Lauder via ICI PARIS XL. Curvitude Eyeliner – €9,99 – Maybelline via Di.

Oog om oog
Oog om oog

Twee linkerhanden? Probeer dan eerst deze look eens uit. Met een gitzwart kohlpotlood accentueer je de volledige waterlijn onderaan en de ruimte tussen je wimpers bovenaan. Omdat dit soort van kohllijntje je ogen optisch verkleint, is het belangrijk dat je mascara gebruikt om je blik weer te openen. Dat doe je door hem alleen in de buitenste ooghoeken aan te brengen. Besteed bij deze look extra aandacht aan je wenkbrauwen en kam de haartjes netjes in model met een wenkbrauwborsteltje.

Producten om te shoppen: Super Liner Le Khôl 101 Midnight Black oogpotlood – € 9,99 – L’Oréal via Di.

Color pop
Color pop

Natuurlijk hoeft dat lijntje niet altijd zwart te zijn. Wat dacht je van petroleumblauw? Maak je bewegende ooglid egaal met een oogschaduw in een neutrale nudetint. Accentueer dan de onderste wimperrand met het blauwe kohlpotlood en laat het zachtjes naar buiten toe uitvloeien. Breng je mascara enkel aan op de wimpers van de buitenste ooghoeken voor een openend effect.

Producten om te shoppen: Stylo Yeux Waterproof – € 25,50 – Chanel via ICI PARIS XL.

Foto’s: Elisabeth Bungeneers

Lees ook: