https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion Etam komt met betaalbare beha’s voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen

Etam komt met betaalbare beha’s voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen

Voor de collectie sloeg Etam de handen in elkaar met zeven inspirerende vrouwen die zelf een borstamputatie ondergingen.

© Etam

Maar liefst 1 op 8 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker te verwerken. Sommigen onder hen moeten als gevolg daarvan een borstamputatie ondergaan waardoor het vaak voelt alsof ze een stukje van hun vrouwelijkheid verliezen. Etam wil daar nu iets aan doen, en brengt een betaalbare lingeriecollectie uit voor vrouwen met een borstprothese.

Wat je maten of vormen ook mogen zijn: een lingeriezaak binnenwandelen zou nooit een confrontatie mogen zijn. Toch is het dat net wel voor heel wat vrouwen met een borstprothese. Etam besluit daar dan ook iets aan te doen met de yes!-collectie. Een vreemde woordkeuze voor een post-mastectomiecollectie zou je denken na zo’n moeilijke periode, maar het lingerielabel wil met de collectie wel degelijk iets positief en vreugdevol brengen.

Comfort staat centraal

De beha’s komen zonder een irritante beugel, maar wel met geïntegreerde vakjes waarin alle soorten protheses passen en dat in comfortabele stofjes zoals katoen. De collectie omvat trouwens verschillende stijlen: van een triangelbeha met kanten details tot een sportiever exemplaar. De kers op de taart? De prijskaartjes die aan de beha’s hangen, zijn lief voor je portemonnee. Het goedkoopste exemplaar kost namelijk € 29,99, het duurste dan weer € 32,99. Of je nu een A-cup hebt of een E-cup.

Voor de collectie sloeg Etam de handen in elkaar met zeven inspirerende vrouwen die zelf een borstamputatie ondergingen. Zij deelden hun ervaringen, hun idee over lingerie en hun gevoel van vrouwelijkheid na zo’n life changing operatie. Heel vaak waren ze beperkt in keuze en voelden ze zich in de steek gelaten. Nochtans is een nieuwe beha kopen na een borstamputatie wel een noodzakelijke stap in de wederopbouw.

Lees ook: