Home FASHION & BEAUTY Eigentijds, stijlvol en praktisch

Eigentijds, stijlvol en praktisch

Belgische modehuizen kleden Shanghai

De Belgische modehuizen JBC en Natan hebben hun krachten en talenten gebundeld om de 300 hosts en hostessen te kleden die op de Wereldtentoonstelling van Shanghai in het Belgische paviljoen zullen werken. Onze beoordeling: geslaagd met onderscheiding!

Ze gingen resoluut voor een frisse look en interpreteerde het begrip “uniform” op een moderne manier in een heel herkenbare Natan-stijl.

Ze hebben voor een jurk gekozen omdat dit vlotter oogt en praktischer is dan de combinatie van een rok en een bloes.
Met het jasje erbij, lijkt het uniform op een mantelpakje, maar de jurk kan ook perfect zonder het jasje gedragen worden. De outfits van de mannen en de vrouwen zijn op elkaar afgestemd maar hebben elk hun eigenheid.

Het huis Natan koppel je niet meteen aan een keten, in die zin kan de samenwerking tussen JBC  en Natan verrassend lijken, maar het was de perfecte match! Binnen een korte tijdsspanne zijn beide Belgische modehuizen erin geslaagd om dit project tot een goed einde te brengen. Eerst hebben we de prototypes gemaakt. Pas nadat de maten van alle hostessen en hosts genomen waren, konden ze in productie gaan.

Het uniform heeft een jonge, dynamische uitstraling. Het oogt elegant en vlot. Comfort was ook een belangrijk punt, zowel naar pasvorm als naar stoffen toe. Het kan immers behoorlijk warm zijn in Shanghai.

Bent Shoe zal instaan voor het schoeisel, ivoorkleurige pumps voor de dames en cognackleurige derby’s voor de heren. Zomers en tijdloos. Het silhouet werd aangevuld met een gouden juweel en een collier van rode passementerie van Les Bijoux de Marie France. Mooi zo!