Home FASHION & BEAUTY Duurste laarzen ter wereld zijn Belgisch

Duurste laarzen ter wereld zijn Belgisch

A.F. Vandevorst
Belgisch ontwerpersduo A.F. Vandevorst heeft in Hongkong de duurste laarzen ooit voorgesteld. Het prijskaartje? Een duizelingwekkende 2.348.000 euro. Maar daar krijg je wel 39.000 diamantjes voor!

A.F. Vandevorst, het pseudoniem van An Vandevorst en Filip Arickx, staat bekend om zijn mooie laarzen, maar het paar dat nu alle media haalt, is wel erg speciaal. Het gaat om lederen schoenen met sleehak, omhuld met goud en bezet met duizenden diamanten. De onbetaalbare accessoires werden in Hongkong getoond in het kader van de Business of Design Week in de grootstad, waarvan België officiële partner is.

De gelukkige fashionista die de laarzen mocht dragen heet Yi Zhou, een Chinese multimediakunstenares. Ze liep ermee over de catwalk in het bijzijn van prinses Mathilde, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Vlaams minister-president Kris Peeters. A.F. Vandevorst werkte voor dit staaltje vakmanschap samen met Antwerpse diamantair Diarough en haalde met wat officieel de duurste laarzen ter wereld zijn de internationale pers.

"Een groot succes" noemt Arickx het, en een beloning voor de 30.000 uur (!) die hij en Vandevorst in de creatie staken. Wie geïnteresseerd is: ze komen in maat 39 – oh ja, en ze kosten een dikke 2,3 miljoen euro.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.